facebook

Лукашенко в ауті після закриття кордону з Україною: все виявилося брехнею

В скандалі про закриття Білоруссю кордону з Україною намітився новий поворот. Зокрема, офіційний Мінськ спростував заяву президента Олександра Лукашенка про те, що Білорусь нібито перекрила кордон через те, що з території України в Республіку потрапляла велика кількість зброї.

Подібну заяву зробив держсекретар Ради безпеки країни Станіслав Зась.

За його словами, Білорусь не закрила державний кордон з Україною, а “тільки зміцнила охорону нібито для недопущення нелегального ввезення зброї”.

“Ми раді всім гостям, які приходять з добрими намірами. Але разом з тим ми виставляємо жорсткий заслін для тих, хто приходить з іншими цілями – неправомірними. Для цього зміцнюється кордон, те, що знаходиться за пунктами пропуску”, – заявив Зась в коментарі журналістам.

Він також зазначив, що Білорусь нібито “враховує ризики, які надходять з території України”, а інцидент за кордоном – спроба вибудувати діалог з сусідніми державами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це не якась надзвичайщина, це нормальний процес – створення державного кордону з сусідніми державами. Скільки тисяч одиниць зброї у вільному доступі? Адже ця зброя десь гуляє. По-друге, і у нас є люди, які бажали б скористатися цією зброєю і дістати її. Ми повинні жорстко припиняти такі прагнення. В нашу країну зброя потрапляти не повинна”, – підсумував чиновник, який своєю заявою спростував брехню Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ був змушений “наглухо” закрити кордон з Україною через величезний “потік зброї”. Про це він заявив у Мінську на міжнародній конференції, присвяченій боротьбі з тероризмом.

“Зі своїми братами, близькими людьми повністю закрити кордон (мова про білорусько-український кордон). Наглухо. Ще більше, ніж з Північноатлантичним блоком, який для нас з давніх часів нібито здавався ворогом номер один. А сьогодні зі своїми людьми закрили кордон наглухо. Тому що ринув потік зброї”, – сказав Лукашенко.

Він додав, що там, де зброя в руках у звичайних людей, – слід чекати тероризму.

“Там, де зброя в руках у звичайних людей, і особливо у націоналістично налаштованих, – чекай тероризму. І спокійна Білорусь, не дай бог, може пожинати ці плоди. І отримати те, для чого у нас немає начебто підстав”, – заявив Лукашенко.

У свою чергу, на заяву Лукашенка відреагував представник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, слова президента Білорусі не відповідають дійсності, оскільки українські прикордонники фіксують зниження рівня незаконного трафіку зброї через кордон країни.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лукашенко в ауті після закриття кордону з Україною: все виявилося брехнею