facebook

Це великі гроші! Подвійна виплата: кому з українців пощастить?

МВС в понеділок, 9 вересня, в соціальних мережах повідомило про двох соціальних виплатах для поліцейських

«Зусиллями і з ініціативи керівництва МВС і НП 21.08.2019 Кабмін прийняв, а сьогодні були опубліковані зміни до постанови, яким регулюється виплата соціальної допомоги поліцейським», – йдеться в повідомленні.

Повідомлено, що до цього була тільки одна соціальна допомога – на оздоровлення в розмірі посадового окладу. А це значно нижче, ніж рівень грошового забезпечення, куди входять надбавки та премії.

«А ось вже з 2020 їх буде дві (як і у інших держслужбовців): на оздоровлення – не менше посадового окладу та не більше розміру грошового забезпечення (одна зарплата), на вирішення соціально-побутових питань – в розмірі не більше одного грошового забезпечення ( одна зарплата) », – уточнили в МВС.

Розміри допомоги будуть прийняті в залежності від того, яке фінансування надійде.

До цього Кабмін України повідомив про зростання середньої зарплати в Україні. На наступний рік вона може досягти 12,5 тисячі гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На розмір впливає розмір мінімальної заробітної плати. У Мінфіні України, що на 2020 рік вже проект бюджету підготовлений. Українці повинні отримати найближчим часом перерахунок зарплат. Обіцяють, що в документі будуть відображені соціальні стандарти на майбутній рік.

Також була інформація, що після перемоги Слуги Народу на виборах, депутати заявили, що ставка вчителі повинна бути вищою за середню в Україні. Про це розповів Сергій Бабак, депутат від партії, який займає 11 місце в списку.

«У нас 440 тисяч вчителів. Можна їм зробити зарплати по 4000 доларів – це вже такий відомий мем. Скільки це буде коштувати – давно вже порахували. Ми собі цього дозволити не можемо. Але чи потрібно до цього йти? Потрібно. У законі про освіту прописані три мінімальні заробітні плати. На даний момент це 13-14 тис. Грн (трохи більше 500 доларів – ред.) », – заявив він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Це великі гроші! Подвійна виплата: кому з українців пощастить?