facebook

Рецепти новорічного меню — 2017

Святкування Нового року завжди вимагає особливого підходу. Дивовижна, чарівна атмосфера, яка оточує це свято, дозволяє нам сподіватися, що турботи, проблеми і неприємності залишаться у старому році, а новий буде чистим аркушем, принесе нам тільки радість та щастя. На Новий рік ми одягаємо нове модне вбрання, сервіруємо стіл кращим посудом, прикрашаємо будинок і готуємо до столу найсмачніші та вишукані страви. Скласти меню на новорічний стіл – одне із найвідповідальніших завдань для кожної господині, воно вимагає ретельної уваги, дотримання цілого ряду правил і традицій, а також творчого підходу.

Правила та поради – як скласти новорічне меню на 2017 рік
2017 – рік Червоного (Вогняного) Півня. Постараємося догодити “господареві” року і врахувати його смаки у новорічному меню. Червоний колір – символ упевненості у своїх силах, удачі та успіху. Вогняна стихія – життєстверджувальний символ енергії. Амбіційний, благородний і педантичний Півень – птах яскравий, але він, однак, прагне до простоти та елегантності. Що ж готувати на Новий рік, щоб задобрити Півня? Що додати до новорічного меню? Які закуски, салати та гарячі страви подати до святкового столу, яких правил дотримуватись у сервіруванні?

Логічно, що доведеться відмовитися від приготування родичів нашого новорічного тотема – курятину із меню заберемо відразу. Обмеження стосуються і курячих яєць, але тільки у цілому вигляді. Без фаршированих яєць на столі цілком можна обійтися, а у салатах ті, хто вірить у забобони, про всяк випадок замінять їх перепелиними. Щодо новорічної випічки і десертів, то додавати до них яйця, зрозуміло, не забороняється. Втім тих, хто жодним чином не уявляє новорічне застілля без курки, втішить думка, що офіційно рік Півня настає тільки 28 січня, тому поради обійтися без курятини можна просто ігнорувати.
Овочі та фрукти – чим більше їх буде на вашому столі, тим краще. Овочеві гарніри і салати, нарізка свіжих овочів, соління й маринади – усе це наш Півень заохочує. Апетитна та легка кухня, поживна без надмірності їжа – ось що припаде до смаку Вогняному Півневі.
Щоб новорічне меню не було важким, не перестарайтеся з гострою, смаженою і солоною їжею, коли будете готувати на Новий рік. Не варто захоплюватися і надмірно міцними алкогольними напоями. Розмірковуючи, що б такого цікавого додати у меню на Новий рік, не забудьте про рибу та морепродукти. Суші? Відмінно! Креветки і мідії? Чудово! Запечена або заливна риба? Просто неперевершено! І звичайно, нехай на столі обов’язково буде зерно. Готувати на Новий рік рис як гарнір – один із кращих варіантів цього разу. Півня неодмінно порадує такий вияв поваги до його вогненної персони.
Навіть вирішивши відмовитися від курячого м’яса, а зрештою, і від качки та індика, ми не будемо обмежувати себе у приготуванні страв зі свинини, яловичини, телятини або баранини. Холодець, м’ясо у горщиках, віденський шніцель, чахохбілі – вибирайте будь-які страви міжнародної кухні, що вам до душі, правила приготування яких вам добре відомі, а рівень майстерності дозволяє не побоюватися за результат. Вибір подібних страв просто величезний, а чудові докладні майстер-класи з покроковими фото на PapiGutto допоможуть вам впоратися і з абсолютно новими рецептами, навіть із такими, що викликають побоювання через свою складність.
Вибираючи десерти, які варто було б додати до новорічного меню, не обмежуйте себе ні в чому. Тут поради не будуть численними – просто ввімкніть фантазію на повну потужність і приготуйте найсмачніші та улюблені солодощі.
Міцний алкоголь, як ми вже натякнули, Півень не поважає. Зате проти шампанського, гарного вина, лікерів і коктейлів він точно не буде заперечувати.

Новорічні закуски – 2017
Закуски на Новий рік повинні бути насамперед яскравими і виразними (щодо того, що вони будуть смачними, ми говоримо як про факт, що зрозумілий сам собою), а далі – оригінальними й ефектними. Красиві та апетитні закуски створюють святкову атмосферу, до того ж це їжа, що пробуджує апетит. Ідеї, як прикрасити закуски на новий, 2017 рік із фото, ви знайдете на сторінках ПапіГутто. Не бійтеся фантазувати й експериментувати – базові рецепти закусок із риби, м’яса або овочів за умови відповідного оформлення перетворюються на розкішні новорічні страви. Як приклад можна взяти звичайний печінковий паштет, рецепт із покроковими фото якого ми пропонуємо вашій увазі. На базі цього простого рецепта можна зробити соус для святкових сендвічів, приготувати красиві тарталетки з огірком, запекти у духовці апетитний рулет із начинкою і так далі. Паштет – насправді універсальна страва, з якої одразу можна придумати досить багато всіляких закусок.

Якщо ви хочете приготувати незвичайні новорічні закуски, вам теж не потрібно шукати дорогі екзотичні продукти. Ні, ніхто не сперечається – раки у коньяку і морські гребінці під білим соусом, звичайно, не зіпсують новорічний стіл, але чим погані легкі вдалі рецепти, які завжди прийдуть вам на допомогу, якщо фінанси скромні, а час обмежений – жульєн у булочках, сирний торт із креветками, шаурма з червоною рибою та зеленню, рулетики з цукіні як перекуска. Ну а якщо ви подасте на стіл як закуску вічно актуальну класику, таку як заливне з язика, прозорий холодець, буженину, солону сьомгу, “тещин язик” із баклажанів і кошики з ікрою, навряд чи хоч один гість зможе дорікнути вам у відсутності фантазії.

Смачні і красиві салати на Новий рік
За новорічним столом, поки не подане гаряче, безперечно, правлять бал салати. Вибираючи новорічні салати під час складання меню, ви не маєте права на помилку. Несмачний салат – це зіпсований настрій і, як підсумок, – невдале свято. Для багатьох господинь питання: “Які салати можна зробити на Новий рік?” – стає турботою номер один напередодні свят. І хоча святковим салатом може вважатися практично кожен із тих, що ми готуємо не щодня, олів’є, оселедець під шубою, вінегрет та мімоза – не зовсім те, чим ми бажаємо порадувати рідних і здивувати гостей. Найгірший кошмар кулінара – практично повні тарілки у гостей за столом та відмова куштувати: “Дякуємо, не треба добавки, ми абсолютно не голодні…”. Не турбуйтеся, PapiGutto пропонує вам відмінну добірку святкових салатів, серед яких ви знайдете варіанти, здатні догодити смаку найвимогливіших та витончених гурманів. Докладний майстер-клас, покроковий опис і фото не дозволять припуститися помилки. І будьте готові до того, що новорічний рецепт у вас неодмінно попросять друзі, тому ним доведеться поділитися.

Салат із печінкою тріски – гарантоване потрапляння в яблучко. Не більше десяти хвилин на приготування, найніжніший смак та естетичний зовнішній вигляд. А яскравих фарб додадуть помідори чері і свіже листя салату.
Новорічний салат із мідіями і руколою – ще один безпрограшний варіант, який до того ж готується нашвидкуруч. Красиве подання та “креслення” зверху соусом бальзаміко нікого не залишать байдужим.
Салат із копченим лососем, лимоном та авокадо – пікантні цитрусові нотки, свіжі яскраві інгредієнти й ефектний вигляд припадуть до смаку вашим гостям.
Святковий салат із тунцем та оливками – якщо ви шукаєте незвичайний новорічний салат, візьміть на озброєння цей рецепт – простий, легкий, красивий і дуже корисний.
Салат із креветками та томатами – ідеальне поєднання інгредієнтів, чудовий смак і ошатний вигляд. Що ще потрібно, щоб приготувати смачний салат на Новий рік?
Які салати зробити на Новий рік – вирішувати вам, із урахуванням особистих смаків, доступності компонентів, наявності вільного часу та інших чинників. Можна лише порадити – вибравши найкращі рецепти на Новий рік, не залишайте їхнє приготування на останню хвилину. Запасіться інгредієнтами заздалегідь, уважно прочитайте рецепт із фото, розрахуйте необхідний час, і нехай ваш новорічний стіл прикрасять апетитні та неперевершені хітові салати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Новорічні десерти
Солодке частування на Новий рік – 2017 найкраще готувати з фруктами і ягодами, які так поважає талісман року – Півень. Якщо у вас немає можливості витрачати багато часу на приготування вишуканих десертів або випічки, обов’язково подбайте про те, щоб стіл прикрашали страви зі свіжими фруктами – яблуками і бананами, мандаринами і виноградом. Якщо ж ви готові творити та дивувати, зупиніть свій вибір на оригінальних та вишуканих десертах. Спробуйте освоїти рецепт шоколадного желе, подайте на стіл класичні брауні, прикрасивши їх цукровою пудрою, вишеньками і листочками м’яти, приготуйте мафіни з горіхами та цукатами або просто спечіть ароматний лимонний кекс – безпрограшний варіант навіть для кулінарів-початківців.

До речі, навіть дуже проста домашня випічка (пиріжки, булки, хліб, бублики) – усе це атрибути сільського життя. А наш новорічний талісман родом саме із села, чи не так?

Гарячі страви на Новий рік – 2017
Гаряча новорічна страва – кульмінація застілля. Немає жодних сумнівів – вона повинно вийти чудовою! Які оригінальні страви та рецепти пропонує нам кулінарія на Новий рік? Що можна подати на стіл, а від чого краще утриматися? Не забувайте, що у цьому році ми намагаємось уникати рецептів із куркою та іншою домашньою птицею. ПапіГутто радить вам розглянути цікаві новорічні рецепти гарячих страв із фото на сторінках нашого сайту. Віртуальне меню, повсякденне та святкове, досить велике, щоб ви могли зробити вдалий вибір на свій розсуд.

М’ясні новорічні страви

Яловичий або свинячий стейк, такий соковитий під рум’яною скоринкою зверху, домашня буженина у спеціях, зі смаком якої і близько не може зрівнятися жоден магазинний варіант, незрівнянний розсипчастий плов, чудове ризото, найніжніші свинячі реберця, незабутнє мосхарі кокіністо, апетитна мусака, ідеальне м’ясо по-французьки, печеня у горщиках, бефстроганов, голубці – кожна з цих страв, приготована з любов’ю (а можливо, і з фантазією), стане прикрасою новорічного столу. Той, хто думає, що лазанья не новорічна страва, дуже помиляється. Важливо тільки правильно розрахувати момент, коли ви відкриєте духовку і будинок миттєво наповниться неймовірно апетитними ароматами. Правильно приготовлена ​​лазанья – це свято вже саме собою, а за умови відповідного оформлення вона буде законно панувати на вашому застіллі. Усі будуть задоволені і ситі, ніхто й гадки не матиме, що на столі не вистачає фаршированої гречкою курочки…

Новорічні страви з риби і морепродуктів

Гарячі новорічні страви з риби – прекрасна альтернатива м’ясним. Ви переконаєтеся самі – немає ані найменшого приводу засмучуватися через те, що введені обмеження на використання курячого м’яса у новорічному меню. Хіба гірше, ніж смажена повністю курка, буде виглядати у центрі столу запечений у духовці короп або, наприклад, фарширована щука? А чим погані стейки з лосося, сьомга у вершковому соусі, фаршировані кальмари, палтус у неаполітанському соусі? Усі ці варіанти чудово впишуться у новорічне меню. Навіть найпростіша рибна страва – хек під маринадом з овочів – може вважатися вдалим новорічним частуванням. Звичайно, з ним доведеться трохи повозитися, але цей рецепт вартує витраченого часу.

Легкі грибні та овочеві страви до новорічного столу

Тим, хто віддає перевагу вегетаріанській кухні, ми можемо запропонувати не менш широкий вибір гарячих страв на Новий рік з овочів та грибів – ризото, паста, рагу, лазанья – існують рецепти з фото, що дозволяють приготувати кожну з цих страв у дієтичному варіанті. Овочеве рагу з грибами у горщиках, щедро посипане зеленню і присмачене часником, неодмінно сподобається гостям, а ароматна французька страва – рататуй – хіба це не чудовий святковий варіант? Запечені та фаршировані овочі, млинцеві мішечки з грибною начинкою, дієтичний плов, баклажани у горіховому соусі – будьте певні: ніхто не залишиться голодним, якщо ви подасте на стіл таке новорічне частування без м’яса.

Прикраси до новорічного столу – 2017 – сервірування і декор

Вогняний Півень – покровитель прийдешнього 2017 року – птах хоча і барвистий, але все ж таки сільський. Його порадують новорічні страви невигадливі та апетитні. Відповідна їжа на Новий рік передбачає велику кількість круп, овочів і зелені. Аналогічні вимоги він висуває і до сервірування столу, розкіш та химерність йому неприємні. Бажаєте, щоб Півень оберігав ваш будинок увесь наступний рік? Запропонуйте йому символічне новорічне частування – поставте у центрі столу фарфорову тарілочку з пророщеним або звичайним зерном. А тепер давайте докладніше розглянемо питання, яких правил сервірування потрібно дотриматися, щоб не образити і не засмутити символ Нового року:

Повністю вилучіть зі святкового оформлення сірі та чорні відтінки. Без обмежень використовуйте палітру з синіми, зеленими, жовтими та червоними фарбами.
Підберіть вишукані лляні скатертини та серветки.
Скористайтеся для сервірування столу посудом із натуральних матеріалів – глиняним або фарфоровим. Посуд червоного кольору буде найбільш актуальним.
Якщо ви маєте вдома розписні дерев’яні ложки, неодмінно дістаньте їх і використовуйте.
Вдалим рішенням буде використати для декору новорічного столу пшеничні колоски, мініатюрні зв’язки цибулі або перцю, букети із засушених квітів.
Щедро додавайте при декоруванні святкового столу та кімнати елементи червоного і золотистого кольору – кільця для серветок, свічки, монети, мішуру, ялинкові іграшки, шишки та горішки.
Почуття міри і власний смак підкажуть вам, коли потрібно зупинитися з прикрасами, щоб ваш новорічний стіл не змагався за строкатістю і яскравістю з новорічною ялинкою. Поєднавши знання щодо смаків Червоного Півня, використовуючи прикраси у сервіруванні та декор у кулінарії, ви зможете зробити новорічний стіл по-справжньому вишуканим та спокусливим, по-домашньому затишним і святковим.

Достаток смачної їжі на столі, красиве оформлення, святковий настрій та близькі, дорогі нам люди – ось і все, що треба для вдалої зустрічі Нового року! Нехай він принесе нам радість, успіх та щастя.

Смачного!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рецепти новорічного меню — 2017