facebook

Остання відстрочка: Зеленський дозволив їздити на “євробляхах” без штрафів ще три місяці

Штрафи для власників “євроблях” відкладаються ще на три місяці.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для власників “євроблях”. Про це свідчать дані на сторінці закону на сайті Верховної ради.

Повідомляється, що станом на 20 вересня закон повернули до Верховної Ради за підписом президента.

Відзначимо, законом про відстрочку штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів до України передбачена відстрочка штрафів за нерозмитнені “євробляхи” ще на 90 днів. Таким чином, пільговий період збільшено з 270 до 360 днів.

Автори законопроекту підкреслюють, що це відтермінування буде останнім і більше депутати не будуть продовжувати терміни періоду звільнення власників “євроблях” від штрафів.

У той же час розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки за 100% ставками акцизного збору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 22 серпня завершився термін, протягом якого власники авто з іноземною реєстрацією мали можливість законно їх розмитнити і зареєструвати.

За найскромнішими оцінками, в Україні залишається понад 300 тис таких транспортних засобів.

Раніше також повідомлялося, що в Україні планують змінити порядок розмитнення “євроблях”. Зокрема, в міністерстві інфраструктури пропонують розділити такі авто на дві категорії. Перша – це старі автомобілі, які вже знаходяться на території України (до певного обсягу і до певного віку). Такі авто можуть бути розмитнені за єдиною ставкою і єдиним платежем. Більш нові автомобілі будуть оформлятися за спеціальною формулою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Остання відстрочка: Зеленський дозволив їздити на “євробляхах” без штрафів ще три місяці