facebook

Загадкові легенди майя

Ах вже цей загадковий народ – Майя. Коли французький монах Дієго де Ланда прийшов разом з іспанськими завойовниками в країну індіанців на Юкатан, він сказав: «У цій країні є якийсь секрет, який досі ще не розгадали навіть місцеві люди».

Його фраза актуальна і донині. Весь світ, накручений численними телепередачами та статтями в газетах про Кінець світу, який передбачили Майя, розбурханий цією новиною. Книги Майя написані таємною мовою суйва. Потрібно сказати, що багато фактів про пророкування різних подій, які нібито були описані жерцями Майя – вигадані, так як не так просто розгадати ті «закарлючки» якими вони зашифровували свої послання. У священній книзі Майя «Чилам Балам» є ціла глава, в якій є практично інструкція для розшифровки цієї мови, але вона досить складна і не багатьом подібна книга потрапила до рук для вивчення. Тим не менш, при розшифровці книг Майя, вдалося дізнатися багато дивовижних речей.

Легенда, що відкриває майбутнє.

Коли читаєш книги, написані майянци, не завжди можна зрозуміти, де мова йде про минуле, а де про майбутнє. Так і вийшло з главою, яка в більшості перекладів називається «Ритуал ангелів». Серед багатьох текстів індіанців цей, мабуть, один з найбільш таємничих і заплутаних. У ньому написано про сім «Ночах», які змінюють один одного. На початку тексту кожної «ночі» йдеться про те, як божественний дух занурюється в темряву, а коли ніч закінчується «знаходить свою божественну силу всередині себе». У кожної з семи ночей є свій ангел. На перший погляд, все це виглядає не зрозумілим і заплутаним, але якщо застосувати до цих прогнозам таємна мова суйви, то стає ясно, що «Сім ночей» це сім майянской епох. З них чотири вже пройшли, а п’ята (в яку ми живемо) знайде своє завершення 21 грудня 2012. Наступні дві епохи настануть у майбутньому, якщо вірити писань індіанців Майя. Але й імена самих ангелів теж багато про що можуть розповісти.

Імена ангелів.

Перший ангел названий «Той, хто йде в холоди». Кожна епоха за календарем майянци має тривалість 5125 років. Так як наша, п’ята епоха, наближається до свого завершення, зрозуміло, що перша «ніч» почалася 25-26 000 років тому. І дивно наступне, згідно з інформацією сучасної геології, якраз на цей час припадає початок завершальної фази зледеніння (Осташковськоє заледеніння). Тут ім’я ангела «Той, хто йде в холоди» відображає реальність.
Другий ангел «З коротким волоссям», тут нічого цікавого, а ось третій ангел називається «Танучий мороз!», – Час закінчення льодовикового періоду. Ці вражаючі збіги говорять про те, що Майя дійсно вели свій календар ще з кам’яного віку і відображали події такої давнини. За ангелом «Танучий мороз» слід «Безбожний око», у слід за яким ангел нашої епохи «Брехун». Чому «Брехун»? Може тому що наш час, це час політики?

Що гряде

Так як кінець кожної епохи знаменувався якимись значними змінами, наприклад, попередня закінчилася руйнуванням стародавньої цивілізації, не дивно, що до закінчення епох Майя ставилися, м’яко кажучи, насторожено.
Кінець нашої епохи знаменується наступними словами ангела «Брехуна»: «Тепер я піду … .Тепер я бог, я владика!». Пророчі тексти говорять про те, що починаючи з нашої епохи, всі наступні будуть продовженням попередніх, і не будуть супроводжуватися руйнуваннями. Так що, мабуть, краху цивілізації не буде. До того ж, якщо всі минулі «Ночі» названі Майя «нескінченними і безпросвітними», то 6-а і 7-а епохи змушують дивитися в майбутнє з обережним оптимізмом. Принаймні, їхні імена звучать обнадійливо: 6-я епоха «Надія», а сьома «Натхнення».

Правда чи не так?

Чи правдиві передбачення Майя? Поживемо, побачимо – чекати то залишилося зовсім не багато. Але у нас все ж є для вас хороша новина, нам вдалося знайти свідчення того, що закінчення епохи доводиться зовсім не на грудень 2012 року, а згідно зі словами пророка Балама, ім’ям якого і названа священна книга майя «Чилам Балам», час епохи П’ятого Сонця закінчилося близько року тому і ми живемо в «перехідний період».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тобто, якщо вірити прогнозам Майя, то чекати катастрофи та краху цивілізації не варто. Індіанці бачили закінчення нашої епохи «сходом сонця» і вірили, що після неї люди пробудяться і знайдуть духовну досконалість, безсмертя і неймовірну силу. У кожному разі, віра в таке пророцтво набагато приємніше, чи не так?

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загадкові легенди майя