facebook

Прикарпатець намагався завезти з Польщі до України 166 екзотичних змій та ящірок (фото)

33-річний мешканець Івано-Франківщини прибув у пункт пропуску «Краковець- Корчова» з Республіки Польща.

До митного контролю подав декларацію, згідно з якою перевозив товар «плазуни, пітони, рептилії», пише Фіртка з посиланням на пресслужбу Львівської митниці.

До митного оформлення було залучено працівників державного ветеринарно – санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті. Згідно з актом огляду ветеринарні документи відсутні, відправник вантажу невідомий, ветеринарний сертифікат ‒ відсутній.

На підставі цього прийнято рішення про заборону ввезення даного вантажу на територію України.

Як повідомляється, хлопець перевозив живих рептилій та земноводних у багажнику транспортного засобу. Вони були поміщені в мішках та ящиках, що були складені в чотирьох захищених полістирольних контейнерах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після первинної ідентифікації рептилій та земноводних з’ясувалося, що із 166 контрабандних тварин аж 116 особин охоплені Вашингтонською конвенцією, яка обмежує транскордонну торгівлю різними видами рослин і тварин та продуктами, виготовленими з них.

“Відтак працівники митниці оформили картку відмови в прийнятті митної декларації, митному оформленні та пропуску товарів. Про це було повідомлено контрольні служби Республіки Польщі. Громадянина з товаром повернуто в Республіку Польщу”, – повідомили у відомстві.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прикарпатець намагався завезти з Польщі до України 166 екзотичних змій та ящірок (фото)