Справжнє масло має бути не жовтого кольору, а швидше кремового, ближче до білого. Інакше продукт може бути фальсифікатом.
Про це розповіла журналістка Наталя Ярмола, яка провела спільно з фахівцями масштабну перевірку масла в Україні, передають “Факти“. Вона наголосила, що приготовлене власними руками масло разюче відрізняється від магазинного.
“Мене здивувало, що це масло (приготовлене. – Ред.) було не жовтим, а білим. Але технологи сказали, що жовтим масло стає, якщо зроблено зі старих вершків, або є фальсифікатом. Правильне масло має бути кремового кольору”, – зазначила журналістка.
За її словами, дата на маслі не має особливого значення.
“Вона швидше призначена для виробника або служб перевірки, щоб знати, куди звертатися в разі виникнення питань”, –підкреслила Ярмола.
Журналістка також повідомила, що люди даремно довіряють більше місцевим виробникам.
“Їм здається, що це своє, рідне, у когось на заводі працюють знайомі. Загалом складається враження, що таке масло безпечне і якісне. До того ж воно дешевше, ніж те, яке привезли з Києва. Коли ми запитували у людей в Івано-Франківську, яке масло вони вважають за краще купувати, здебільшого відповідь була: “Наше, франківське”. А воно виявилося лідером по фальсифікату!” – підсумувала вона.