facebook

Вже з 1 березня. В Україні стартує нова програма президента. Такого ще точно не було

У кожному регіоні України за своєчасний старт і реалізацію проєкту “Велике будівництво” відповідають глави обласних державних адміністрацій.

Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками ОДА.

“Програма президента “Велике будівництво” стартує з 1 березня. Ми починаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг на території всієї країни. З боку уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалось вчасно. Головна задача керівників ОДА – це вчасна координація діяльності з профільними міністерствами та відомствами та координація роботи на місцях”, – наводить слова Гончарука пресслужба Кабінету Міністрів.
Гончарук пояснив, що в кожній області має бути узгоджено з Міністерством розвитку громад і територій перелік об’єктів, які область планує побудувати або відремонтувати упродовж року.

Зокрема, до 14 лютого всі області мають узгодити перелік об’єктів для будівництва з Мінрегіоном у межах ДФРР, який для багатьох є основним джерелом фінансування. Крім того, окремо області також мають узгодити з “Укравтодором” перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. У пріоритеті – дороги до опорних шкіл та лікарень.

Зазначається, що з усіх областей, які до 1 лютого мали подати “Укравтодору” ці документи, тільки шість вже мають узгоджений перелік доріг, ще 13 планів областей – у процесі узгодження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Глава уряду додав, що до наступного тижня у кожного голови ОДА має бути конкретний план області з переліком всіх об’єктів і доріг до них. “Ці плани кожен глава облдержадміністрації представить наступного тижня в Києві на уряді”, – сказано в повідомленні.

Додамо, раніше Кабінет Міністрів України затвердив перелік доріг, які будуватимуть та ремонтуватимуть у 2020 році. Загалом на фінансування робіт з будівництва, реконструкції та ремонту доріг витратять понад 30 мільярдів гривень.
Насамперед ремонтуватимуть найбільш зруйновані дороги та ті, ремонт яких розпочали у 2019 році.

У 2020 році з Дорожнього фонду буде спрямовано 31 мільярд 528 мільйонів 105 тисяч гривень на фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення,
– зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Загалом у Кабміні планують відновити 1 тисячу 345 кілометрів доріг державного значення та 3 тисячі 711 метрів мостів. Також проводитимуться ремонти доріг місцевого значення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з 1 березня. В Україні стартує нова програма президента. Такого ще точно не було