facebook

В Україні масово закриють сільські школи: Новосад пояснила, які залишать

Міністерка освіти Ганна Новосад заявила, що малокомплектні школи не закриватимуть в регіонах, де низька густота населення і неможливо підвозити дітей до опорних закладів.

Про це розповіла очільниця МОН під час робочого візиту до Чернігівської області. У місцевостях, де на великій території проживає мало людей, будуть застосовувати певні коригуючі підходи для фінансування освіти, пише Моя Школа OBOZREVATEL з посиланням на пресслужбу відомства.

Новини Новосад визнала провал ідеї з сексуальною освітою в школах: названа причина
Ми проїхали 9 шкіл Чернігівської області. Серед них – заклади, де навчаються 42 учні, 40 учнів, що, звісно, дуже мало. І ми бачимо, що у випадку цієї області це не результат неефективності, бо закрито дуже багато шкіл. Тут просто фізично мало людей: є райони, де живуть 7 людей на 1 кв км, – наголосила Новосад.

За її словами, крім фінансування, важливо також розробити програми освітньої підтримки для таких закладів. Міністерка відзначила, що потрібно більше працювати з учителями та давати дітям в таких малокомплектних школах більше можливостей для кращих знань.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні масово закриють сільські школи: Новосад пояснила, які залишать