facebook

Кузін назвав найбезпечнішу вакцину від COVID-19 для вагітних

Найбезпечнішою вакциною від коронавірусу для вагітних є Pfizer. Вона була протестована повною мірою.

Кузін назвав найбезпечнішу вакцину від COVID-19 для вагітних

Про це в інтерв’ю “Укрінформу” заявив головний санітарний лікар України та заступник голови МОЗ Ігор Кузін. Протипоказанням вагітність є для препаратів AstraZeneca та CoronaVac.

За словами Кузіна, дослідження показують, що вагітні жінки, особливо у другий і третій триместр, мають ризик важкого перебігу коронавірусу. Особливо це стосується тих, хто має зайву вагу або супутні захворювання (цукровий діабет або інші), у таких випадках є ризик смерті.

“За клінічними дослідженнями, вакцину Pfizer було повністю протестовано. Зокрема, дослідження проходили вагітні або жінки, які завагітніли під час дослідження. Тому безпеку вакцини Pfizer доведено”, – підкреслив головний санлікар.

Водночас він зазначив, що рішення щодо застосування зазначеної вакцини для вагітних віддається на розсуд акушера-гінеколога, який веде жінку. Після того, як він оцінить ризики супутніх станів, вивчить імунітет – ухвалюється рішення про вакцинацію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак Кузін звернув увагу на підвищену смертність серед вагітних, пов’язану з коронавірусом. Він наголосив, що багато лікарів відмовляють вагітних від вакцинації. У зв’язку з цією ситуацією планується створити робочу групу та вивчити фактори, що призводять до невакцинації вагітних.

Як повідомляв OBOZREVATEL, наприкінці жовтня лікарка-інфекціоністка, експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова озвучила статистику смертності в Україні серед вагітних через коронавірус – 70 жінок.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кузін назвав найбезпечнішу вакцину від COVID-19 для вагітних