facebook

Встановили нову причину проблем із зором

На зір впливає не лише спадковість та звички, згідно з новим дослідженням, рухи очей теж відіграють важливу роль. Таке відкриття вчених дозволить розробити новий вид терапії короткозорості й далекозорості.

Фахівці з Університету Рочестера (США) провели дослідження, яке свідчить про те, що мимовільні рухи очей мають вплив на процеси зорового сприйняття, пише New Atlas.

Фіксаційні рухи очей – непомітні мимовільні рухи очей. Раніше фахівці вважали, що вони не відіграють суттєвої ролі в процесі зорового сприйняття та дослідники вирішили перевірити цю гіпотезу.

Вчені набрали групу добровольців з ідеальним зором і опитали їх згідно зі стандартним тестом по таблиці Снеллена. Коли учасники перебували в шести метрах від екрана, вони могли точно назвати букви мінімум з восьмого рядка. Це нормально для зору рівня 1,0.

У другому раунді дослідження таблиця дещо рухалася по екрану, автоматично пристосовуючись до мікрорухів очей. Це означає, що зображення було видимо меншому числу рецепторів сітківки. У цьому випадку учасники в середньому розрізняли букви тільки на шостому рядку зверху.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Робити висновки ще рано, але можна припустити, що терапія, яка поліпшує регуляцію моторики, здатна виправити зір тих, хто страждає на короткозорість або далекозорість.

Ми виявили, що досягнення зору 1,0 – це не тільки результат хорошої оптики й здорової сітківки, а й хорошого контролю моторики, до такої міри, яка не піддається свідомому управлінню. Причиною порушення гостроти зору можуть бути особливості руху очей, фактора, який досі взагалі не вивчали,
– заявив автор дослідження Мікеле Руччи.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Встановили нову причину проблем із зором