facebook

У США відбувся запуск ракети-носія, створеної за участі України

15 лютого 2020 року з Центру космічних польотів НАСА на острові Воллопс в американському штаті Вірджинія, відбувся пуск ракети-носія «Антарес», що доправила у космос вантаж для Міжнародної космічної станції.

Це 13-та місія американської компанії Northrop Grumman з постачання МКС на замовлення НАСА.

Ракета-носій, створена за участі український компаній, вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, який має доставити на Міжнародну космічну станцію близько 3750 кг вантажу.

НАСА проводило трансляцію запуску наживо. За планами, Cygnus дістанеться МКС 18 лютого і залишиться пришвартованим до станції до травня, повідомили в НАСА.

Вантаж включає дослідницьке устаткування та поставки для команди станції, включно з устаткуванням, що допоможе в розробці програм поновлення польотів на Місяць, пояснив представник Northrop Grumman в коментарі для НАСА.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Запуск було скасовано минулої неділі через проблеми з підтримуючим устаткуванням. Після виявлення проблем, з “Антарес” було викачано паливо і інженери працювали над виправленням устаткування з наземної підтримки, повідомили у НАСА.


У четвер ракету було повернуто горизонтально для проведення перезавантаження вантажу перед запуском, що відбувся у суботу.

Підготовка PH «Антарес», її випробування та пуск проведені за участю фахівців ДП «КБ «Південне», ДП ВО ПМЗ та НВО «Хартрон-АРКОС», йдеться у повідомленні конструкторського бюро «Південне».

«Згідно з контрактом, з території Конструкторського бюро «Південне» в режимі реального часу здійснювалася технічна підтримка пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації. Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності», – наголошується у повідомленні.

В бюро пояснили – «Антарес» складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Cygnus» (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн. Головний розробник ракети-носія – американська корпорація Northrop Grumman.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У США відбувся запуск ракети-носія, створеної за участі України