facebook

Вчителі отримають щомісячні доплати – хто та скільки

Уряд ухвалив рішення щодо запровадження доплати вчителям початкових класів.

Щодо результатів сертифікації по всій Україні, то 82% учасників пройшли її успішно.

– 705 успішно сертифікованих учителів початкових класів отримуватимуть щомісячну доплату у розмірі 20% посадового окладу, – заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

У державному бюджеті на 2020 рік передбачається на ці цілі 10,8 млн грн.

Раніше для виплат зарплат вчителям додатково направили 2,2 млрд грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Виплачувати зарплату вчителям вперше будуть виходячи з розрахунку реальної кількості учнів, а не за минулорічними даними.

Кабінет міністрів України затвердив перелік зі 705 молодих вчителів, яким протягом 2020 року виплачуватимуть по 20% доплати до заробітної плати. Про це на своєму Телеграм-каналі повідомляє прем’єр-міністр України Олексій Гончарук за підсумками засідання уряду, що відбулося 19 лютого.

«705 успішно сертифікованих учителів початкових класів отримуватимуть щомісячну доплату у розмірі 20% посадового окладу», — йдеться в повідомленні.

За його словами, у 2020 році на виплати молодим вчителям загалом передбачили 10,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, що сертифікація педагогів проходила у кілька етапів. Зокрема: вивчення практичного досвіду, самооцінювання власної педагогічної майстерності та незалежне тестування. Доплата відбуватиметься пропорційно до обсягу педагогічного навантаження впродовж трьох років чинності сертифіката.

Як повідомляли раніше в коментарі Tvoemisto.tv в Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти, тими, хто успішно пройшли сертифікацію, вважаються педагоги, які набрали 50 тестових балів за результатами ЗНО та 72 бали з вивчення практичного досвіду.

На Львівщині загалом зареєструвалося 62 вчителів, натомість 59 з них пройшли тестування. Троє не з’явилося у пункт тестування. Щодо результатів сертифікації по всій Україні, то 82% учасників пройшли її успішно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчителі отримають щомісячні доплати – хто та скільки