facebook

Мільярди комунальної мафії Львова

Поки мер Львова Андрій Садовий пишається тим, що зробив з міста «туристичну Мекку», звичайні львів’яни щодня поринають у комунальне пекло.

Неякісний транспорт та постійне підвищення тарифів, брудна вода за ціною джерельної та вже регулярний розпил дорогого комунального майна у самісінькому центрі Львова – звичне явище для «міста, відкритого для світу».

КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА – ЛАСИЙ ШМАТОК
ЛКП «Львівелектротрас»: відкати і «свої люди»
Дійові особи: екс-очільник Олег Береза, теперішній керівник «Львівелектротрансу» Андрій Свищо, заступник мера Львова Геннадій Васьків, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, заступник директора «Львівелектротранс» з безпеки підприємства Віталій Баранський.

Чи не найбільший корупційний скандал, пов’язаний із цим підприємством – це закупівля чиновниками Садового у 2018 році 30 старих німецьких трамваїв, котрі абсолютно не пристосовані до львівських реалій. Міська влада Львова закупила німецькі трамваї, які, начебто, мали дістатись нам за неймовірно вигідною ціною – 18 тисяч євро. Втім, через те, що довелось сплачувати за доставку та розмитнення, а також – переобладнання, за даними керівника ГО «За якісний транспорт» Святослава Товстиги, кінцева вартість зросла майже до 40 тисяч євро за 1 трамвай.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тоді громадські активісти стверджували, що у цій сумнівній афері тодішній керівник ЛКП «Львівелетротрас» Олег Береза міг отримати непоганий відкат. Відтак, прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом неналежного виконання посадовими особами Львівської міської ради та ЛКП “Львівелектротранс” своїх службових обов’язків.

У профспілці «Львівелектротрансу» ІА «Вголос» розповіли, що на підприємстві штучно «роздувають» штат, економлячи при цьому на зарплатах звичайних водіїв.

Так, з подачі скандального заступника департаменту містобудування ЛМР Андрія Білого, три начальники в структурі електротрансу уже отримали по заступнику.

«Ще одна «цікава» посада з’явилася влітку 2019 року – заступник директора «Львівелектротранс» з безпеки підприємства, яку посів Баранський Віталій Леонідович! Чому «цікава»? Тому що, керівник відділу – без відділу!
Нещодавно ми дізнались, що Баранський Віталій Леонідович – кум Васьківа Геннадія Володимировича, заступника міського голови з фінансово-економічних питань. Це – вже схоже на рейдерське захоплення підприємства», – розповіли у профспілці.

ЛКП «Збиранка»: заробітки на смертях

Дійові особи: колишній керівник-корупціонер: Віталій Пугач, Андрій Садовий

Після жахливої пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі стало відомо, що бажаючих будувати ту ж систему дегазації сміттєзвалища було предостатньо. Віцеспікер Верховної Ради сьомого скликання Руслан Кошулинський одразу після трагедії ще у 2016 році розповідав «Вголосу», що від мера потрібно було тільки одне – лист, в якому б він не заперечував, що шведська фірма працює на звалищі, проте Садовий не погодився:

«Такою вишуканою англійською (як у Львівській мерії, – ред..) нас ще ніхто не посилав», – розповідав Кошулинський.
Причини, чому ніхто не займався рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища банальні – це прибутки. Як розповів у коментарі ІА «Вголосу» еколог Марко Шпікула, на Грибовичах працювала «жива сортувальна лінія».

«Там працювали мешканці навколишніх сіл – Збиранки та Грибовичів, бомжів звідти виганяли. Це був шалений бізнес. Продуктовими відходами селяни годували свиней та худобу. Там були різні «касти»: одні збирали метал, інші пляшки, ще інші – папір. Очевидно, що міська рада від того щось мала», – каже Марко Шпікула.

За даними «Вголосу», щоб збирати металобрухт чи іншу вторинну сировину, селяни платили охоронцю ЛКП за вхід 1500 грн. Працювали на сміттєзвалищі цілодобово орієнтовно 300 людей. Тобто лише службовці Львівської міської ради за місяць на сміттєзвалищі заробляли приблизно 13,5 мільйонів гривень.

У Львівській міській раді наявність подібних схем звісно ж заперечували, аж поки у 2019 році СБУ не затримала на отриманні лише частини хабара у розмірі 400 тис. грн. тодішнього керівника ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача. Він придумав схему із неіснуючої закупівлі вапна для рекультивації сміттєзвалища.

Міська рада Львова уже 4 роки після трагедії годує жителів Львова хіба обіцянками про «диво-сади» на місці сміттєзвалища

Що ж до самого сміттєзвалища, то міська рада Львова уже 4 роки після трагедії годує жителів Львова хіба обіцянками про «диво-сади» на місці сміттєзвалища.

ЛКП «Львівводоканал»: чиновник-корупціонер і тендери під 1 компанію
Дійові особи: підозрюваний у хабарництві, колишній начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець, депутат Львівської міської ради Остап Доскіч та в.о директора «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

Вже з лютого вартість 1 кубометра води у Львові для звичайних споживачів зросла на майже 5 гривень та становитиме 20,85 грн. Чи відбулось покращення, судіть самі.

При цьому «Львівводоканал» абсолютно не економить на замовленні послуг. Так, за даними Центру громадського моніторингу та досліджень, у червні, 2018 року «Львівводоканал» уклав договір про каналізування вулиць на 13,2 млн грн. з ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1».

За даними сайту Prozorro, участь у тендері брала і компанія, котра пропонувала виконати роботу на 1,26 млн грн. дешевше. Але керівництво ЛКП вирішило не економити і обрало дорожчого виконавця тендеру.

Чому? З відкритих реєстрів стало зрозуміло, що колишнім акціонером компанії-переможця ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1».

був львівський бізнесмен Юрій Доскіч, син якого Остап Доскіч очолює комісію інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР. А помічники депутата Доскіча – Олександр Романюк, Орислава Мілян та Ірина Садова є наближеними до основного акціонера ПАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» Василя Хаврака. Сам депутат Доскіч неодноразово вимагав збільшити кількість грошей на каналізування вулиць.

У компанію «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» працевлаштувався і підозрюваний у корупції колишній начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець. Саме цього чиновника Львівської міськраді і звинувачували у причетності до Грибовицької трагедії. Тоді йому вдалося уникнути меча Феміди, однак вже у листопаді 2017 року СБУ упіймала на гарячому чиновника Садового під час отримання 80 тис. грн. хабара від підприємця.

ЛКП «АТП-1»: 19,5 млн грн. львівських грошей для росіянина Чуркіна

Дійові особи: мер Львова Андрій Садовий, заступник директора департаменту житлового господарства і інфраструктури Андрій Білий, директор ЛКП «АТП-1» Орест Хамула, директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Аферою на мільйони називають співпрацю чиновників Львівської міської ради, комунального підприємства «АТП-1» з одіозним російським бізнесменом Ігорем Чуркіним, який знищив львівський завод ЛАЗ. У подяку за «площі під забудову» ЛМР вирішила заплатити російському ділку Чуркіну ще і 19 млн грн. за постачання маршрутних автобусів ЛАЗ, котрі через несправність так і не виїхали на рейси.

Ще з 2017 року Львівська міська рада намагалася подарувати російському бізнесмену майже 20 млн грн. Проте активні дії почалися тоді, коли у Львівську міську раду прийшов працювати знову ж таки одіозний Андрій Білий. Після того, як він із радника Садового стає заступником директора департаменту житлового господарства і інфраструктури, 5 жовтня 2018 року, відразу після канікул, депутатам Львівської міської ради пропонують ухвалу щодо підписання меморандуму, за яким комунальне АТП-1 має віддати 19,5 млн грн боргів ЛАЗу факторинговій компанії «Оптимум фактор», однією із власників якої є Таїсія Саніна — дружина власника збанкрутілого ЛАЗу, російського бізнесмена Ігоря Чуркіна.

Далі – 19 жовтня 2018 року міський голова Андрій Садовий публічно заявив, що Львів уже не має іншого варіанту, як заплатити за куплені раніше автобуси ЛАЗу.

У підсумку, Головне територіальне управління юстиції у Львівській області примусово зняло з рахунку ЛК АТП №1 24,6 млн грн на користь Фінансової компанії «Амадеус», яка є, на перший погляд, непов’язаною з російським бізнесом і лише у судових рішеннях значиться правонаступником «Оптимум фактор».

За словами екс-голови бюджетної комісії Львівської міської ради Яромира Самагальського, юридичний департамент Львівської міської ради, котрий очолює Гелена Пайонкевич, міг подати у суд на рішення та відстоювати інтереси міста. Для цього депутати Львівської міської ради на сесії ухвалили створення окремого комунального підприємства АТП-2, котре мало б перейняти усі функції попередника, не давши Чуркіну заробити на Львову. Проте «не склалось».

А вся справа може бути у тому, що батько чиновника Садового Андрія Білого мешкає в окупованому Криму, де активно співпрацює із сепаратистами та має там бізнес. Він також внесений у базу «Миротворця». За даними ЗМІ, батько Білого ймовірно є бізнес-партнером Чуркіна.

Депутат Львівської міської ради, «свободівець» Маркіян Лопачак публічно запитував Садового, скільки коштів той отримав за те, що Львів заплатив представнику країни-агресора Чуркіну.

«З вашої мовчазної згоди ці гроші передали фірмі-прокладці Чуркіна. За це хтось рано чи пізно мусить сісти», – наголосив депутат.

Та не сів. Принаймні наразі.

ЛКП «Зелене місто»: сміттєвий завод для олігархів

Дійові особи: ексочільник ЛКП Вадим Ноздря

Ще одним комунальним скандалом у місті стало будівництво сміттєвого заводу. Його одразу після Грибовицької трагедії пообіцяв побудувати міський голова Львова. Але сказати – не означає зробити. Так, скандально відомий у Львові депутат Київської міської ради від партії «Самопоміч», колишній керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря попри пікети місцевих жителів вирішив будувати сміттєвий завод на аварійних львівських очисних спорудах. Під це Львів уже навіть взяв космічні кредити у банках.

Поблизу очисних споруд, де Садовий планує звести сміттєвий завод, Львівська міська рада уже виділила земельну ділянку компанії олігарха Ріната Ахметова «ДТЕК»

Та і це ще не все. Виявляється, що поблизу очисних споруд, де Садовий планує звести сміттєвий завод, Львівська міська рада уже виділила земельну ділянку компанії олігарха Ріната Ахметова «ДТЕК».

«Вони за кілька років планують зі сміття отримувати RDF-паливо. Компанії Ахметова на вул. Пластовій уже виділили земельну ділянку в 7 га. Вочевидь, схема буде такою: міська рада привозить на завод сміття, видобуває з нього паливо та продає компанії Ахметова, яка втридорога перепродує її населенню», – розповів активіст Рустам Курбанов.

КОМУНАЛЬНА ЗЕМЛЯ
Дійові особи: Виконавчий комітет Львівської міської ради: Садовий Андрій Іванович – міський голова Львова; Бабак Сергій Богданович – заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, позаштатний радник міського голови з питань житлової інфраструктури; Васьків Геннадій Володимирович – заступник міського голови з фінансово-економічних питань; Зубач Любомир Львович – заступник міського голови з містобудування; Литвинюк Марта Василівна – керуючий справами виконкому Львівської міської ради; Москаленко Андрій Олександрович – заступник міського голови з питань розвитку; Маруняк Ірина Михайлівна – заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, Слічна Галина Миколаївна – заступник міського голови з гуманітарних питань, в.о. директора департаменту гуманітарної політики, Кагітін Юрій Іванович – начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області, Печенко Орест Орестович – Співзасновник ГО «Народна самооборона Львівщини», а також керівники управління земельних ресурсів, депутати від «Самопомочі» у ЛМР.

Поки мер Львова Андрій Садовий урочисто заявляє, що землі для воїнів АТО у Львові немає, вільні земельні ділянки комунальна мафія знаходить для українських олігархів та забудовників. Ось тільки кілька прикладів «земельних див» імені комунальної мафії Садового.

Гаражі стають готелями

Горе-підприємці купують у Львові непримітні приміщення, на кшталт гаражів. А потім просять під їх обслуговування додаткову землю.

Відома історія із гаражем на площі Данила Галицького. Так, спершу компанія «Екополіс» взяла в оренду гараж, площею 11 квадратних метрів, згодом попросила землю «для обслуговування гаража». Таким чином загальна площа стала понад 47 квадратних метрів. Далі на сайті компанії з’являється оголошення про будівництво ТЦ та готелю. Щоправда після гучного скандалу інформація про забудову зникла. Хоча, якби цю елітну землю під гаражем продати, це б коштувало орієнтовно 50 тис. дол..

Історія із вул. Карпинця, 10

У травні 2019 року Львів сколихнув новий гучний земельний скандал: виконавчий комітет Львівської міської ради безкоштовно виділив невідомому підприємцю нібито під будівництво котеджів елітну земельну ділянку в центрі Львова.

Тоді ветерани АТО прийшли у Львівську міську раду, вимагаючи від Садового пояснити, чому землю, площею 10 соток та вартістю щонайменше 100 тис. доларів віддають безкоштовно невідомому громадянину, львівському бізнесмену Сергію Багрію, який, до слова, зібрав усю документацію за 9 днів, що є майже фантастикою в наших реаліях.

«Цікава історія про гаражі, які тут довкола. Одне з нежитлових приміщень на суміжній території в 2014 році рішенням Франківського суду та за згодою міської ради безкоштовно передається Людмилі Довбуш. При цьому суд сам вказує, що вона не має жодних документів на це приміщення. До суду це був комунальний склад ЛКП “Вулецьке”, площею 94,6 кв. м, а після нього раптом став… гаражем. Серед пов’язаних до нової власниці осіб – не повірите – навіть члени виконкому Львова! Син Людмили Довбуш є юристом, директором кількох фірм, які належать члену виконкому ЛМР Оресту Печенку.”, – розповів юрист Віталій Біловус, який досліджував цю справу.

Земля для Ахметова

Є у Львові земля і для одіозних олігархів. Так, депутати Львівської міської ради у 2017 році погодили поділ земельної ділянки у с. Сороки-Львівські Пустомитівського району Львівської області, виділивши компанії ПАТ «ДТЕК Західенерго» олігарха Ріната Ахметова земельну ділянку.

КОМУНАЛЬНЕ МАЙНО: ЯК «ПРОСВИСТІТИ» МІЛЬЙОНИ
Дійові особи: виконавчий комітет, управління комунальної власності, управління інвестицій та проектів.

У комунальній власності Львова є понад дві тисячі приміщень. 95% з них перебувають в оренді та щомісяця приносять до бюджету міста певні гроші. Керівником управління комунальної власності ЛМР є депутат Львівської обласної ради від «Самопомочі» Інна Свистун.

Інна Свистун – «комунальний касир»

Керівника управління комунальної власності ЛМР Інну Свистун у Львові активісти називають «комунальним касиром» Львова.

Схема №1

Усі пам’ятають так звану «аферу століття», коли у міста за заявою самої Свистун вкрали 40 приміщень. Таким чином комунальне майно стало приватним. Проте Інна Свистун тривалий час приховувала це від депутатів. Тоді, за підрахунками громадського активіста Олега Долінського, Львів обібрали на суму 500 тис. доларів!

Схема була приблизно такою: об’єкти комунального майна приховувалися та не виставлялись на аукціон і не здавались в оренду. За сприяння ЛКП (жеків-балансоутримувачів) та їх абсолютну бездіяльність, через фіктивні компанії це майно перереєстровувалось «чорними реєстраторами» на приватні компанії.

У коментарі ІА «Вголос» вже згадуваний депутат Маркіян Лопачак наголошував, що «подібну аферу без очільників ЛКП провести було б неможливо».

Схема №2

Громадський активіст Віктор Чарноморський у коментарі телеканалу НТА розповів про ще одну схему: орендар комунального майна має право без аукціону викупити комунальні приміщення за ціною, яку визначать «ручні» експерти Садового.

«Об’єкти продаються за безцінь і гроші розходяться між його депутатами від «Самопомочі» та Андрієм Садовим», – розповів Чарноморський.

Схема №3

У коментарі ІА «Вголос» активіст, колишній працівник департаменту управління майном Львова Анатолій Семенюк розповів про ще одну цікаву схему суборенди, посередником якої є ЛКП (жеки).

«Є ще відома схема суборенди. Це коли якомусь підприємству, як правило комунальному, Львівська міська рада дає згоду на передачу в оренду цього підприємства, а потім і на приватизацію. Це схема виведення майна поза конкурсом. Як наслідок – вдвічі занижена вартість при продажу. У суборенду комунальне майно передають за мізерними орендними ставками, а потім за 10% від цієї ставки – це і є початкова ціна продажу майна»

«Наприклад, відомий громадський заклад – «Копальня кави» у центрі Львова. Там орендна ставка аж… 5%. При тому, що всі ресторани за державними методиками повинні розраховуватись, як 20% орендної ставки. Плюс, там копійчана оцінка: 1 тис. доларів за комерційний метр квадратний у центрі Львова – це смішно», – наголосив Анатолій Семенюк.

«Кафе «Ратуша» було передано ЛКП «Ратуша-сервіс» і це при тому, що комунальним компаніям заборонено бути власникам нерухомого майна із площею, більшою ніж 200 метрів квадратних. Це кафе ж має площу 600 метрів квадратних. Збитки – астрономічні, зважаючи на площу, занижену орендну ставку та вартість майна. І таких схем – сотні. От зараз ліквідовують жеки. Їх майно через структуру суборенди теж комусь передадуть», – пояснив Семенюк.

Як виглядає «дерибан»

Готель «Асторія»

Колишній начальник управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міськради Євген Климкович у 2007 році погодив передачу приміщень на вул.. Городоцькій,15 у суборенду на безоплатній основі ТзОВ “Готель “Асторія”, внаслідок чого міському бюджету заподіяно шкоду в сумі 968 тис. грн. Щасливим власником елітних приміщень став кум Садового, котрий, як стверджують джерела, профінансував його передвиборчу кампанію – Віталій Ломакович.

Готель «Львів»

Той же Климович у 2009-му році від імені Львівської міської ради продав за 2 млн доларів готель «Львів», котрий має загальну площу 11 тисяч квадратних метрів та розташований у центрі. Тобто готель був оцінений по 181 долару за квадратний метр! І це при тому, що мінімально 1 квадратний метр у центрі Львова коштує 1 тис. дол..

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження, але про його результати громада і досі нічого не знає.

«Як так сталось? Дуже просто. Адже фактично основним оцінювачем майна львівської громади є чоловік рідної сестри Садового Андрій Сарахманевич», – повідомляли ЗМІ.

Універмаг на Площі Ринок

Геніальною аферою стала приватизація універмагу на Площі Ринок. Його також проводив Андрій Сарахманевич. У підсумку, за майже 2000 квадратних метрів комерційної нерухомості у самісінькому центрі Львова місто отримало лише 812 тисяч доларів.

І це при тому, що на той час ринкова ціна будівлі, за оцінками експертів, становила щонайменше 5 мільйонів доларів. Власником став чоловік куми Андрія Садового Олексій Курилишин.

Трамвайне депо на Сахарова

У вересні 2018 року при активному лобіювання мера Садового депутати Львівської міської ради від «Самопомочі» передали компанії «Лем Стейшн» раритетне трамвайне депо на Сахарова. При чому так звані інвестори отримали елітну площу безкоштовно під нібито інвестиційний проект. Проте згодом з’ясувалось, що ніякого проекту не буде. На місці депо постане торгівельно-офісний центр.

“Службові приміщення трамвайного депо будуть ревіталізовані в процесі втілення проекту, куди будуть залучатися інвестиції і буде створено інноваційно-креативний хаб-простір для громадськості. Поряд з тим буде реалізовано простір навколо тих будівель і власне перед інвестором ставиться завдання протягом 4 років реалізувати цей проект”, – заявляв тоді в.о. начальника управління інвестицій та проектів Львівської міськради Роман Старецький.

Так, голова фракції УГП Тарас Чолій ще в 2018 році зазначав, що мерія провела конкурс без конкурсу, надаючи депо в оренду компанії “Лем Стейшн”, у якої дивним чином не з’явилося жодного конкурента. А голова фракції ЛМР “Блок Петра Порошенка” Петро Адамик заявляв, що компанія, яку мерія називає “інвестором”, взагалі не має коштів на проведення робіт і готується брати кредит у банку.

При цьому за даними львівських громадських активістів, вартість продажу такого елітного майна становила б орієнтовно 6-10 мільйонів доларів.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, власниками ТОВ “Лем Стейшн” є шестеро близьких до Садового бізнесменів: Марк Зархін, Олег Дринь, Дмитро Косарєв, Олег Мацех, Тарас Кицмей і Тарас Добрянський.

Безкоштовна оренда і «рускій мір»

Отримати безкоштовні приміщенні в центрі Львова можна доволі просто, якщо ти наближений до «Самопомочі», або ж… дуже любиш «рускій мір».

Так, у 2019 році депутати Львівської міської ради віддали в безкоштовну оренду приміщення площею 360 кв. метрів у центрі Львова, на площі Міцкевича,6/7. Це приміщення отримала ГО «Інститут просвіти». Засновниками ГО є депутати Садового, зокрема львівський депутат Юрій Мельник та колишні народні депутати від «Самопомочі» Олег Лаврик, Оксана Сироїд, Олег Березюк, Остап Процик (засновник Львівського медіафоруму).

Також управління комунального майна ЛМР погодило оренду приміщень на вул. Київській,4, антиукраїнській “Організації ветеранів України”. Ветеран АТО Андрій Лібич наголосив, що її довголітній голова Цибенко Петро Степанович є членом забороненої КПУ. Він відомий тим, що, будучи нардепом Верховної Ради, голосував за знищення української мови, просив поляків визнати, що “волинська різня” – це “геноцид”, котрий українці організували проти поляків. У Львові цією українофобською організацією керує Грубий Олександр. Він «відзначився» тим, що активно пропагує у місті антиукраїнську риторику, зокрема заявив, що “УПА співпрацювала з Гітлером”. Попри це, у 2006 році міський голова м. Львова Андрій Садовий нагородив Олександра Грубого подякою за “активну громадську роботу”. Промовистий факт, чи не так?

Скільки вкрали?

Колишній львівський чиновникАнатолій Семенюк наголосив, що комунальними крадіжками у Львові займається фактично уся Львівська міська рада на чолі із Андрієм Садовим:

«Комунальна мафія Львова бере початок ще з партії «Пора», з якою раніше себе асоціював Садовий. За минулої каденції дерибаном комунальних приміщень займався колишній керівник комісії з комунальної власності Коць та ексначальник управління комунальної власності Климкович, який був на цю посаду призначеним заради дерибану. Зараз цю комісію очолює депутатка від «Самопомочі» Ольга Посипанко, а управління комунальної власності Інна Свистун. Саме тепер вони очолюють усі корупційні схеми на комунальному майні.

Методика розрахунку оренди вартості державного та комунального майна у Львові різна. У нас цей показник занижений у 3-4 рази. Плюс занижена оцінка комунального майна, котре виставляється на аукціоні. До прикладу, у 2017 році на оренді комунального майна місто заробило лише 11 мільйонів гривень, що є вкрай мало, бо ще у 2016 році вона становила 44 мільйони грн. Ці всі суми можна мінімум помножити на 3, аби отримати цифру надходжень, які могло б реально отримати місто. Далі – помножити на усі каденції Садового – ось це і буде сума збитків. Тобто вона сягне десь мільярда гривень лише на одній оренді!».

Звісно, це далеко не повний перелік «заслуг» Садового перед містом Лева. Тому крапку ми не ставимо і, як кажуть «далі буде». Обов’язково.

Коментар для “Вголосу”

Маркіян Лопачак, депутат Львівської міської ради:

Проблема ефективності і, насамперед, законності розпорядження комунальним майном львівської громади є системною і триває з початків ще першої каденції Садового у 2006-2010 роках. Набирається великий список – продаж за заниженими цінами готелю “Львів” та універмагу “на Ринку”, пільги на 27 мільйонів гривень для готелю “Леополіс” на доєднання комунальних приміщень, так звана “афера століття”, через яку місто втратило більше 10 тисяч квадратних метрів приміщень, майже повністю окуповане пов’язаними до партії “Самопоміч” приміщення на пл. Міцкевича 6/7…

З останнього – це багато запитань щодо великої реорганізації колишніх “ЖЕКів” – багато з них ліквідовано, укрупнено, натомість процес передачі майна правонаступникам вкрай непрозорий та має великі ризики того, що багато коштовних для громади приміщень і тут мають шанси вибути з власності міста. На кожен факт ми звертались і надалі звертатимемось до правоохоронців і реагуватимемо публічно – по “Афері століття” і універмагу “На Ринку”, наскільки мені відомо, досі тривають кримінальні провадження, оцінювача універмагу, близького до родини міського голови, навіть брали під варту. Ми уважно пильнуватимемо, аби жоден із незаконних кроків не пройшов безкарно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мільярди комунальної мафії Львова