facebook

Масова евакуація українців з Італії не планується, – посол України

Масова евакуація українців з Італії у зв’язку з поширенням коронавірусу не планується, всі охочі мають змогу повернутися самостійно.


Про це в ефірі програми Право на владу на 1+1 заявив посол України в Італії Євген Перелигін.

«Ми не розглядаємо сценарій евакуації з двох причин. Перша — з Італії до України літають близько 50 рейсів на тиждень і будь-який громадянин, котрий вважає, що він має повернутися, може скористатися літаком — або більш як сотнею автобусних маршрутів між Україною та Італією», — зазначив дипломат.

Він додав, що Італія зберігає транспортне сполучення з усім світом, і жодних застережень щодо поїздок до будь-якої країни, в тому числі України, немає.

Друга причина відсутності потреби в евакуації, за словами посла, полягає в тому, що, відповідно до даних ВООЗ, система охорони здоров’я в Італії – одна з найкращих у світі. Перелигін зауважив, що разом із дозволом на проживання в Італії українці отримують медичні картки, тож мають змогу безкоштовно лікуватися. А ті, хто приїздять з діловою чи туристичною метою, при потребі отримають безкоштовну медичну допомогу за страхуванням або через систему швидкої допомоги.

Стосовно стану здоров’я 26-річної українки, яка заразилася коронавірусом, посол повідомив, що, за інформацією лікарів, її захворювання перебігає як звичайний грип, стан здоров’я хворої некритичний.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перелигін також поінформував, що українські дипломати мали розмову з батьками жінки — вони заявили, що не потребують додаткової допомоги, окрім тієї, яку отримують у лікарні Неаполя.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Масова евакуація українців з Італії не планується, – посол України