facebook

У Люксембурзі увесь громадський транспорт став безкоштовним

У суботу, 29 лютого 2020 року, влада Люксембургу скасувала тарифи на поїздки у приміських потягах, трамваях та автобусах.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

Як зазначається, таке рішення було прийнято для подолання заторів та забруднення шляхів, а також прагненням підтримати найманих працівників з низькми заробітками.

“Для людей з низькими доходами або мінімальною заробітною платою, для них це справді важливо”, – заявив люксембурзький міністр транспорту Франсуа Бауш.

Тепер, все пересування на громадському транспорті стандартного класу в цій європейській країні відтепер безкоштовне, тоді як раніше проїздний на рік коштував 440 євро.

Разом з тим, залишається можливість подорожувати першим класом за 660 євро на рік, до якої можуть вдаватися іноземці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У країні живе трохи більше 600 тис. жителів, але ще 214 тис. щодня приїздять туди працювати із Німеччини, Бельгії та Франції, що спричинює великі транспортні ускладнення. При цьому більшість із них користуються автомобілями.

Понад половину викидів парникових газів Люксембурга надходять від транспорту.

Аби впоратися з численними перевезеннями, Люксембург планує інвестувати 3,9 млрд євро в залізниці, а також осучаснити автобусну мережу та додати більше паркувальних місць на кордоні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Люксембурзі увесь громадський транспорт став безкоштовним