facebook

10 речей, від яких обов’язково треба позбавлятися щотижня

Проговоримо про порядок в домі. Є кілька правил, дотримуючись яких можна забути про важке генеральне прибирання. Взяв – поклади назад, викрутив – закрути, будь-яка річ повинна лежати на своєму місці, посуд миється відразу, всі санвузли повинні бути найчистішим місцем у будинку, кожен день позбавляємося від пилу і т. д.

І ось ще один найпростіший лайфхак – пройшов тиждень, чистимо територію. Викидати непотрібний вантаж побуту придумали японці. Цей день називається днем чистки. І саме японці виділили 10 речей, які створюють в будинку безлад і роблять вас щасливими.

1. Папірці, коробки, упаковка
Звичайно, для необхідних паперів і рахунків повинна бути окрема папка. Але скільки за тиждень накопичується непотрібних паперів у вигляді реклами і газет, які ми дістаємо з поштових скриньок? Красиві коробки з-під цукерок, пакувальний папір. А раптом знадобиться? Не стане в нагоді. Викидаємо це відразу. Якщо в будинку багато непотрібних паперів, як кажуть японці, будинок наповнює хаос.

2. Посуд з дефектом
Улюблена чашка з тріщинкою – це колишня улюблена чашка. Купуємо нову, від битого посуду позбавляємося. Якщо сковорода втратила своє антипригарне покриття – в сміття. Тарілки зі стертим малюнком не пускаємо навіть як блюдця під квітковий горщик. Східні фахівці з фен-шуй говорять, що старий посуд несе в собі енергію безгрошів’я. Приймаємо до відома.

3. Речі, які «все»
Щотижня робіть ревізію в шафі! Ви здивуєтеся, як за сім днів може накопичитися щось непотрібне. Навіть новий светр з маленькою плямою, яка не виводиться, не стане чистіше в майбутньому. Якщо нічого не придумано, не виправлено, не відіпрати – викидайте. Це зайвий вантаж.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шкарпетки без пари, білизна, запрані рушники – в топку. А все тому, що позбавляючись від старого мотлоху, ми чистимо і енергетичний простір в будинку, тим самим звільняючи місце для нових речей і нової позитивної енергії.

4. Порожні баночки
Часто на полицях у ванній і на кухні можуть стояти вже порожні флакони з-під миючого засобу, шампунів і гелів для душу. Коробочка з-під скрабу майже порожня? Треба звільнити місце. Це енергія жіночої краси. І таким чином вона втрачається. Можна, звичайно, над цим посміятися, але краще звільнити полички під красиво розставлені косметичні засоби.

5. Біжутерія та косметика
Раз в тиждень, але щось таки ламається, псується, виливається, тріскається. Придивіться. Якщо сережка вже давно без пари, їй не місце у вашій скриньці. Золото і срібло? І шкода викидати? Ідіть до ювеліра. Перероблюйте, продавайте, замовляйте другу. Але! Саме у сережок завжди повинна бути пара. Це енергія любові або самотності. Переберія і косметику: спонж, старі тіні, помада, якою не користуєтеся. Викидайте або роздавайте.

6. Ганчірочки для прибирання
Є ще один закон. І тут можна викликати на ваших обличчях сором’язливу усмішку. Якщо ви робите ганчірочки для прибирання і витирання пилу зі старих майок і чоловічих трусів, то це, по феншуй, несе розлад у стосунках. Труси викидаємо, а ось хороші професійні ганчірочки для прибирання набуваємо.

7. Речі без сенсу
Це статуетка півня, візитки незнайомих і не потрібних вам людей, шматочки тканин і гудзики від речей, які ви не носите, свічки, які догоріли, бляшана баночка з-під чаю. Красива. Але таких у вас три, і ті порожні. Колготки зі стрілками, щоб під джинси. І під джинси надягаємо гарні колготки.

Ми – дівчатка. Дівчата у всьому повинні бути гарні. І будь-яка дірка, стрілка на капроні і моторошна затяжка – це як раз енергія порожнечі. Коли нічого не заповнюється – ні любов, ні гроші, ні удача.

8. Годинники, які стоять
Якщо ви їх не полагодите, викидайте, віддавайте. Годинники у вашій оселі не повинні стояти. Це енергія часу і вашої значущості для інших людей. Купіть батарейку, віддайте в ремонт такий важливий механізм. У китайців є повір’я, що зупинені годинники можуть як би відраховувати час до розлуки з близькою людиною. Адже якщо годинник зупиняється, то незабаром людини чекає розставання з близькими.

9. Дрібязок по всій квартирі
Розкидані гроші по квартирі несуть неприємний шлейф їх недостачі. Гроші повинні мати будинок. Віддайте їх гаманцю. Навіть маленька вазочка, в яку ви збираєте безладні пять копійок, принесе вам якщо не фінансове благополуччя, то хоча б порядок в домі. Як компроміс – заведіть скарбничку і складайте тільки туди.

Ідеальне місце для скарбнички на вікні, де багато сонячного світла. Поставте і, можливо, станете багатими!

10. Зів’ялі букети
Відразу ж викидайте букети, які зів’яли. Вони виконали своє призначення. За феншуй, сухі квіти несуть енергетику самотності і в’янення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

10 речей, від яких обов’язково треба позбавлятися щотижня