facebook

“Ситуація повністю контрольована.” Скалецька зробила термінову заяву. Готові?

В Україні є понад дві тисячі боксів і близько 12 тисяч ліжок в інфекційних лікарнях, зазначила Скалецька.

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, коментуючи інформацію про те, що в Україні зареєстровано перший випадок зараження коронавируса, Зазначила, що ситуація повністю контролюється. Про це чиновниця написала у себе в Facebook.

Вона зазначила, що чоловік, у якого виявили коронавірус, повернувся в Україну з Італії.

“Під час перетину кордону він не мав жодних ознак ГРВІ. Втім, отримавши пам’ятку про самоізоляцію, чоловік і його дружина сумлінно дотримувались рекомендацій. І, як зазначено у пам’ятці, при перших симптомах ГРВІ звернулися до лікаря. Оскільки в анамнезі була подорож до Італії протягом останніх 14 днів, лікар прийняв рішення про госпіталізацію. Згідно із затвердженими алгоритмами, транспортування проводила спеціальна медична бригада. Відтоді чоловік перебував в ізоляції під наглядом лікарів. Також, згідно алгоритму, була ізольована під наглядом лікарів дружина, оскільки вона була контактною особою”, – повідомила Скалецька.

За її словами, ситуація повністю контрольована.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Медична система спрацювала чітко, згідно затверджених алгоритмів”, – підкреслила чиновниця.

Міністр нагадала, що в Україні є понад дві тисячі боксів і близько 12 тисяч ліжок в інфекційних лікарнях. Більше тисячі лікарів-інфекціоністів і п’ять тисяч кваліфікованих медичних працівників, які знають – що і як робити в разі підозри або захворювання коронавірус.

“Прошу всіх, особливо осіб, які повертаються з країн, де зафіксовано випадки зараження на коронавірус, дотримуватись інструкцій та рекомендацій ВООЗ. При перших ознаках ГРВІ звертатися до лікаря і обов’язково повідомляти про вашу подорож”, – написала Скалецька

В Україні зареєстровано перший випадок зараження коронавірусом. При перевірці чергової партії зразків…

Gepostet von Zoryana Skaletska am Dienstag, 3. März 2020

Раніше повідомлялося, що в Україні підготувалися появи в країні нового коронавируса. У кожній області визначені як мінімум дві установи, які першими прийматимуть інфікованих коронавірусів, а в Державній службі з надзвичайних ситуацій України цілодобово чергує санітарний вертоліт Мі-8 , спеціально оборудованнийдля транспортування інфекційних хворих.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ситуація повністю контрольована.” Скалецька зробила термінову заяву. Готові?