facebook

Російські “еліти” хочуть смерті Путіна, але бояться самі його усунути — Фейгін

Оточення Путіна хоче якнайшвидшого закінчення війни, але самі вони не наважуються усунути російського диктатора. Так звані “російські еліти” чекають сміливця, який зможе виголосити Путіну “чорну мітку”.

Російський опозиційний політик і правозахисник Марк Фейгін переконаний, що російське вище військове командування попри незадоволення Путіним, не здатне на якісь радикальні дії щодо усунення його з посади.

Таку думку Фейгін висловив в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За словами російського правозахисника, для російських “еліт” було б комфортніше, щоб війни не було, а проблеми можна було розв’язувати поступово, виходячи з режиму санкцій. Однак попри незадоволення ситуацією, росіяни не здатні на активні антивоєнні дії.

“Навіть попри нарікання й невдоволення, про які періодично проривається публічна інформація, вони не готові чинити якісь дії. Вони хочуть, щоб усе зруйнувалося само, щоб Путін умер, чи його вбили, чи він подавився грибами, але не дай боже самим суб’єктивізуватися, приймати якісь рішення. Так сталося з Хрущовим, коли йому зателефонував Семичастний і сказав: усе, чао, проводимо пленум ЦК (на якому його звільнили від посади першого секретаря партії). Тому я вважаю, що їм, найімовірніше, потрібен якийсь імпульс. Щоб хтось вчинив публічне самознищення шляхом виголошення Путіну “чорної мітки”. Так, у такої людини доля якій не позаздриш, можливо, але вони це підхоплять”, — розповів Фейгін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Російські “еліти” хочуть смерті Путіна, але бояться самі його усунути — Фейгін