facebook

Призначили тимчасового очільника міністерства освіти і науки

Тимчасове виконання обов’язків Міністра освіти і науки України покладено на Юрія Полюховича. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 10 березня 2020 року. Про це йдеться на сайті міністерства.

 

“Дуже важливо, щоб діяв принцип неперервності влади. Для мене честь – виконувати обов’язки Міністра. Я зроблю все від мене залежне, щоб міністерство працювало злагоджено і належно виконувало свої функції”, – відзначив в.о. Міністра освіти і науки.

Юрій Полюхович народився 1 листопада 1980 року в м. Костопіль Рівненської області.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ступінь магістра з історії отримав 2003 року в Національному університеті “Києво-Могилянська академія”.

Протягом 2009-2012 років навчався в аспірантурі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат історичних наук. Автор понад 40 наукових публікацій.

З 2000 року – представник України в Європейській асоціації дослідників культури майя WAYEB.

Упродовж 2014-2016 був науковим співробітником (постдокторантура) Університету штату Каліфорнія, Чіко (США). Працював також у Національному інституті антропології та історії (Мексика).

Має досвід роботи у приватних компаніях, в яких, зокрема, займався питаннями розвитку інновацій.

З 2014 до 2016 року був радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах. З 2017 року очолює громадську організацію “Українська науково-дослідна фундація”.

Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя).

11 вересня 2019 року був призначений на посаду першого заступника 11-го Міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Роботу в МОН поєднує з викладанням у Національному університеті імені Тараса Шевченка магістерського курсу “Історія цивілізацій доколумбової Америки”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Призначили тимчасового очільника міністерства освіти і науки