facebook

У Полтаві побили автора фільмів про війну на Сході та Революцію гідності

Учора, 11 березня, у Полтаві побили Дмитра Гонтаренка, телевізійного оператора, режисера та співавтора багатьох фільмів про війну на Сході України та Революцію гідності. Про це повідомляє “Коло”.

Подія сталася на території гаражного кооперативу в центральній частині міста посеред білого дня.

Про інцидент Дмитро повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі:

– Сьогодні, о першій годині, поряд з моїм домом, в гаражному кооперативі Автомобіліст 2, на мене було скоєно груповий напад і нанесено численні тілесні ушкодження. Зловмисники втекли, поки наша «новаполіція» їхала 35 хвилин на виклик, а коли приїхала – не опитала свідків. Цей напад пов’язую з моєю професійною діяльністю, а саме з створенням мною документальних фільмів, які висвітлюють події Революції гідності і війни з Росією, моєю активною громадянською позицією, та спробами реваншу «русскаваміра» в Україні.

Руслан Возниця, речник Патрульної поліції Полтавської області підтвердив інформацію про інцидент, але заперечив, що патрульні їхали дуже довго та не опитали свідків:

– Патрульні отримали виклик на службові планшети і відразу виїхали на місце події. Можливо, виклик був в черзі, але точно час прибуття не міг бути більше півгодини. Полісмени відразу оглянули територію кооперативу та опитали ймовірного свідка. Чоловік, який був біля одного з гаражів сказав, що нічого не бачив. Також була відібрана заява у постраждалого. Далі зібрані матеріали були передані до райвідділу поліції, де вже слідчі будуть вирішувати питання про відкриття кримінального провадження та юридичну кваліфікацію правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дмитро Гонтаренко знімає документальні фільми про найтрагічніші сторінки в історії України. Зокрема, його фільм «Бій за фасад. Ціна незалежності» став одним із лауреатів фестивалю документального патріотичного кіно «КіноДок».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Полтаві побили автора фільмів про війну на Сході та Революцію гідності