facebook

Чоловіча та жіноча логіка з точки зору психології та філософії

Відомі приказки та анекдоти часто стосуються гострої теми – відмінності чоловічої і жіночої логіки, але є й інша думка – з точки зору психології і навіть філософії. Адже краса відносин, як відомо, триває до того нещасливого моменту, коли двоє замислюються один про одного не як про романтичних героїв, а як про реальних людей.

Взаємні закиди

Чоловіча логіка зрозуміла. На прохання дружини “Купи батон, якщо будуть яйця – візьми десяток” – чоловік у половині випадків принесе… десять батонів. Бо за логікою речей так, програма у нього проста і зрозуміла. Візьми батон, а якщо є яйця – то неси десять.

І ще один момент, який дратує багатьох жінок. Якщо вдома немає ковбаси і бритви для гоління, він принесе з магазину саме це і лише це. Помітити, що завтра знадобиться туалетний папір, складно. Так само як і купити його завтра ж по дорозі додому – і ось ви викладаєте свої улюблені серветки з гарним різдвяним візерунком…

Жіноча логіка – та ще штучка. Сказати, що вже майже готова, стояти одягненою, і раптом згадати, що хотіла пофарбувати нігті або поголити ноги. А в цей час чоловік нервово тупцяє, одягнений, на порозі, і шепоче, як заклинання: “Знову спізнюємося в гості”. Ратувати за чистоту, пиляти за невибий килим або шкарпетки (вони ж так непомітно лежать в кутку!) – І при цьому розкидати флакончики, тюбики, баночки, гребінці і заколочки на шляху від балкона через кухню і до самих вхідних дверей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І тим більше страшний момент – вимагати, щоб виконали її заповітне, але сьогохвилинне бажання. А чого вона хоче – жінка в цей момент і сама не може сказати. Тоді на допомогу приходить типовий докір жіночої логіки – “Ну ти ж чоловік!”

Побут або не побут, ось в чому питання…

Для чоловіка три кухлі в умивальнику – ще не привід мити посуд, а для жінки – іноді вже й привід для скандалу. Звідси починаються конфлікти і сварки або мовчазні недомовки і претензії. Будь-який варіант реакції – як бурхливий, “напад” один на одного, так і замовчування, уникнення – негативно позначаються на відносинах. Як висловлені, так і не висловлені претензії поволі руйнують сімейні стосунки, які можуть розбитися об побут…

Все складне – просто!

Чоловіча і жіноча логіка з точки зору психології та філософії прості, як крапля води. Ми не з різних планет, просто ми з різних півкуль. А саме – головного мозку. Жінці простіше і звичніше мислити образами – ось і виходить, що жінка жінку розуміє швидше. “Ну це… як крихти в ліжку, розумієш?” Приємно, як захід на морі влітку і інші, різноманітніші образи – це ще “квіточки”. А “ягідки” полягають у тому, що ми, жінки, так спілкуємося з реальністю.

Ми бачимо, що паста закінчується, відчуваємо це пальцями, заздалегідь відчуваємо запах з рота, якщо зубна паста закінчиться, а нової не буде. Ми звертаємо увагу на рекламу і на товари в яскравій упаковці. І навіть якщо вдома це начебто ще не потрібно, але ж запас біди не чинить!

Ми міняємо рішення на ходу, маневруємо, підлаштовуємося. Чоловіча та жіноча логіка з цієї точки зору починає розходитися (а в психології та філософії про це знають) – якщо чоловік вирішив зробити салат, він обійде два, три магазини, і купить інгредієнти. Якщо жінці в першому ж магазині не попалося все необхідне – вона творчо пристосовується. Наприклад, придумує замінники або вирішує зробити інший салат.

Амністія для всіх статей!

Ми одночасно і консервативні (і звідси велика нелюбов до техніки), і рухливі там, де чоловік буде слідувати алгоритмам. А значить, всім особливостям чоловічої та жіночої логіки не тільки з точки зору психології та філософії, але і з примітивно-побутової точки зору час оголосити амністію!

Розуміти близьку людину дуже важливо. І ще важливіше, розуміючи, як влаштований інша людина, поважати її спосіб жити і взаємодіяти зі світом. А це значить, десять батонів мають право на існування.

Всі ми різні, але шукаємо точки дотику один з одним. І як радісно буває, коли ми їх все-таки знаходимо!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чоловіча та жіноча логіка з точки зору психології та філософії