facebook

Тисячі українців застрягли за кордоном: літаки не забирають туристів, квитки неймовірно здорожчали

17 березня від початку доби Україна повністю призупиняє регулярне міжнародне пасажирське сполучення – автобусами, поїздами, літаками. Нині за кордоном перебувають до 40−50 тисяч українців і всі вони мають повернутися додому, бо потім буде нічим доїхати.

Всіх українців, хто зараз за кордоном, президент Володимир Зеленський закликав повернутись до цього часу. І пообіцяв усім, хто вилетів з України чартерами у туристичну подорож, що вони точно повернуться додому згідно з розкладом. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

“Багато з цих заходів аналогічні діям країн, де статистика в десять і навіть сто разів гірша від України. Але ми не будемо чекати офіційної сотні або тисячі хворих. У питанні життя і здоров’я українців не може бути “передчасно”. Може бути запізно. Саме тому ми діємо рішуче й на випередження”, − сказав Зеленський.

Усім, хто не встигне повернутись в Україну з об’єктивних причин − не зможе купити квиток або через поважні особисті − МЗС України рекомендує звернутися до українських консульств. Якщо не телефоном, то заходити на сторінки в інтернеті та писати про свою проблему.

Близько 16:00 сьогодні, 15 березня, українців, які застрягли на кордоні між Італією та Словенією вилетів забирати літак. Але це − не єдине місце, звідки не можуть поки що вибратися українці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Туристи, які дізнались про те, що їм терміново треба повернутись в Україну до опівночі 16 березня, – зараз в колапсі. Квитків – немає. А ті що є, коштують величезних грошей. Алгоритми, які визначають ціну квитків на літак, підняли їх до небес. Ще гірше, що деякі компанії просто відмовились забирати людей, наприклад, як Wizz Air зробив з туристами на Кіпрі:

“Ми повинні були вертатись 17 березня. Але нам повідомили, що літак не прилетить. Ми стали зв’язуватись з нашим посольством – але там сказали, що поки нічим допомогти не можуть. Що нам робити, ми не знаємо”.

Така ж ситуація і з іншими мандрівниками. За різними оцінками, за кордоном нині близько 50 тисяч наших туристів. Найбільша кількість у Єгипті. Туроператор Join UP, який повинен був забрати їх, написав, що відтерміновує виліт.

Тим часом інший екіпаж літака прямує до Італії – забрати 101 громадянина України, які застрягли на кордоні між Італією і Словенією. Борт вилетів близько четвертої вечора до Венеції. Окрім екіпажу – два медика, які будуть тестувати українців. На один тест йде до 20 хвилин. Тож назад літак вертатиметься не раніше завтрашнього дня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тисячі українців застрягли за кордоном: літаки не забирають туристів, квитки неймовірно здорожчали