facebook

15 звичок людей, у яких вдома ніколи не буває брудно

Навряд чи більшість з нас радіє прибиранню як святу, але і це малоприємне заняття можна перетворити в корисну звичку, яка не буде доставляти клопіт. Замість того, щоб присвячувати прибиранню цілий день, спробуйте кілька хитрощів, які полегшують життя всім шанувальникам чистоти.

1. Мило vs. гель для душа

Відтирати темні шви у ванній — не найприємніше заняття, але це можна робити набагато рідше, якщо спробувати замінити мило на гель для душу або рідке мило. У звичайному милі містяться жири і масла, тому його піну складніше відтирати. А піна гелю для душу не так сильно накопичується у швах між плиткою і ванною.

2. Використовуйте посудомийку по повній

3. Жалюзі

Щоб швидше очистити жалюзі від пилу, використовуйте шкарпетку, як радять тут. Просто надіньте її на руку і проведіть по планці з двох сторін, затиснувши її між пальцями.

4. Полички холодильника

Застеліть полички холодильника пластиковою плівкою. Так чистити його буде набагато простіше , особливо якщо щось з їжі проллється або розсиплеться.

5. Ролик для одягу

Роликом для одягу можна чистити не тільки предмети гардероба, але і інші речі, наприклад абажури, плафони, меблі і просто полиці.

6. Підставка для ножів

Ми не забуваємо мити посуд, але цю річ часто ігноруємо, і даремно — у тримачі для ножів теж накопичуються крихти і бруд. Спробуйте прочистити тримач з допомогою самої вузької насадки для пилососа, а якщо такої немає, просто видуйте сміття феном, направивши його на щілини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

7. Шторки для душу

Щоб на шторках для душа не з’явилася цвіль, можна випрати їх з парою рушників в пральній машині, а потім повісити сушитися.

8. М’які іграшки

Зберіть м’які іграшки в пакет, засипте склянкою харчової соди (чи по 2 ст. л. на одну іграшку), зав’яжіть і гарненько потрясіть, бажано на вулиці. Для більшого ефекту можна спочатку потримати пакет з іграшками в холодильнику близько 30 хвилин, чи додати пару крапель ефірної олії. Сода та статичні властивості пакета витягнуть з іграшок пил і бруд. Витягайте іграшки по одній, потім обтрусіть від соди і почистіть пилососом з невеликою насадкою-щіткою.

9. Чистка найбільш незручних місць

Іноді навіть самі маленькі насадки для пилососа виявляються занадто великими для важкодоступних місць в квартирі. Проблема легко вирішується за допомогою картонної втулки від паперових рушників чи туалетного паперу. Надіньте втулку на трубку пилососа і сформуйте її кінець так, щоб він підходив під вузькі щілини.

10. Лак для нігтів

Якщо на раковині у ванній чи на кухні у вас стоять металеві склянки або тримачі для мила / губки, а також флакони косметичних засобів, вони можуть залишати неприємну іржу. Щоб цьому запобігти, нанесіть трохи прозорого лаку для нігтів на їх нижні частини, як показано тут, і проблема зникне.

11. Кондиціонер

Перед вологим прибиранням включіть кондиціонер, щоб фільтри засмоктали пилюку, що піднімається в повітря під час прибирання. Тут стверджують, що так після прибирання і протирання пилюки в будинку буде набагато чистіше.

12. Підставки на кухні

Цей блог дає цінну пораду: цукор, кава, чай та інші сипучі продукти, якими ми користуємося по кілька разів на день, варто зберігати в підставках або на підносах з бортиками. Якщо щось розсиплеться, то не потрапить на стіл (а потім і на підлогу), а в підставку, сміття з якою можна просто витрусити в раковину.

13. Пластикова пляшка і скотч

Щоб швидко почистити диванні подушки чи меблі, щітки чи ролика може бути недостатньо. Обмотайте пластикову пляшку або будівельний ролик (як тут) двостороннім скотчем і пройдіться по забрудненим місцям. Волосся, шерсть, пилюка, бруд зникнуть з меблів швидше, і вони буде виглядати більш доглянутими.

14. Миски тварин

Коли вихованці їдять, вони не стежать за чистотою і рухають миски по кухні, розкидаючи їжу. Приклейте посуд тварин до підлоги за допомогою двостороннього скотча, щоб не розводити бруд на кухні.

15. Грейпфрут з сіллю

Половинка грейпфрута, щедро посипаного сіллю з великими гранулами, стане відмінним миючим засобом для раковини і ванни.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

15 звичок людей, у яких вдома ніколи не буває брудно