facebook

У батьків ноги підкосилися: випускників шкіл забиратимуть одразу на другий курс

Що вигадали

В Україні запровадять профільну середню освіту
В Україні планується змінити підхід до середньої освіти та реформувати українські школи. Школярі навчатимуться 12 років, а старшокласникам запровадять профільну освіту, щоб вони могли визначитися з майбутньою професією, зрозуміти її нюанси та випуститися зі школи з певними професійними навичками. Про нововведення у школах пише портал today.ua.

Нині в Україні діє система, за якої учні шкіл здобувають середню освіту протягом 11 років, а всі учні перебувають в одному приміщенні. При цьому випускники старших класів часто не можуть визначитися з вибором майбутньої професії. Новий експеримент від Міністерства освіти націлений на зміну цієї ситуації.

Поки що змінити систему середньої освіти планується у деяких школах України. Вже з 1 вересня в рамках експерименту 25 українських шкіл почнуть навчати учнів по-новому, після чого вже з 2027 року вони стануть менторами для впровадження профільної освіти в решті навчальних закладів країни.

Міністерство освіти України пропонує поділити середню освіту на рівні, які залежатимуть від вікових груп учнів. Так, пропонується запровадити три рівні:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

початковий – 1-4 класи;
базовий – 5-9 класи;
старший профільний – 10-12 класу.
Передбачається, що кожен із рівнів функціонуватиме у різних приміщеннях, і у кожного з них буде своя функція. Більше того, у Міносвіти планують надати старшокласникам, які здобули профільний рівень середньої освіти на базі експерименту, своєрідну пільгу на вступ до вищих навчальних закладів.

У відомстві мають намір дозволити таким учням вступати до університетів одразу на другі курси. На даному етапі поки що відсутній механізм такого вступу, оскільки у Міністерстві освіти України зазначають, що це питання необхідно узгодити не лише зі школами, а й із ВНЗ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У батьків ноги підкосилися: випускників шкіл забиратимуть одразу на другий курс