facebook

Освітній омбудсмен: припиніть заганяти вчителів до порожніх шкіл

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав керівників органів місцевої влади, керівників органів управління освітою та керівників закладів освіти негайно перевести вчителів на дистанційний режим роботи. Відповідне звернення омбудсмен оприлюднив у своєму Facebook.

За його словами, зараз органами місцевої влади ухвалюються рішення про відчутне зменшення або взагалі відключення від теплопостачання будівель закладів освіти, що призводить до різкого зниження у них температури повітря, іноді – до 7-8 градусів.

Водночас від працівників закладів освіти вимагається «щоденна присутність на робочому місці», без можливості дистанційної роботи.

На переконання Освітнього омбудсмена, це наражає освітян на потрійний ризик: підвищення ймовірності зараження по дорозі на роботу і додому, зростання ризиків зараження безпосередньо під час спілкування у закладі освіти та можливість виникнення застудних захворювань через низьку температуру в приміщеннях закладів освіти.

Також за словами Сергія Горбачова, зараз існує нормативна база для ухвалення рішень про переведення педагогічних працівників на дистанційний режим роботи.

«Якщо для складення наказу по школі потрібна ще якась нормативна база, може скористатися цими рекомендаціями: Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», Постанова Кабінету Міністрів від 16 березня 2020 року № 215, Наказ Міністерства освіти і науки України від 16.03.2020 № 406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу сovid-19», – наголошує Горбачов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Тому дуже прошу негайно органам управління освітою видати накази про переведення вчителів на дистанційну (віддалену) роботу. Якими ще словами, рекомендаціями я маю достукатися до розуму та сердець чиновників, які мають чудову нагоду на практиці показати, що таке людиноцентризм, що таке дійсна, а не показушна турбота про вчителя? Мені соромно за тих, хто до цього часу наражає вчителів на небезпеку», – підкреслив Освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Освітній омбудсмен: припиніть заганяти вчителів до порожніх шкіл