facebook

Ємець блокує медзакупівлі під час епідемії, бо хоче “пропихнути” свою людину, – Супрун

Екс-очільниця МОЗ Уляна Супрун розкритикувала дії чинного міністра Іллі Ємця через недостатню увагу до медичних ресурсів та ліків в боротьбі з коронавірусом.

За її словами, щоб протистояти вірусу необхідні закупівлі тестів, захисних засобів для медиків. Але, міністр охорони здоров’я Ілля Ємець, “під гучні заклики ввести надзвичайний стан, свідомо залишає лікувальні заклади без критично важливих ресурсів і ліків”, написала Уляна Супрун на своїй сторінці Fecebook.

“Причина полягає у відмові керівника Медичні закупівлі України порушувати закон і брати на посаду заступника генерального директора “довірену особу” Ємця. Особу, яка засуджена за кримінальний злочин (крадіжку ікри в супермаркеті)”.

За її словами, щоби проштовхнути свою людину, міністр вже третій тиждень блокує всі централізовані закупівлі медичних товарів і препаратів в країні, зокрема медичні вироби, які необхідні для боротьби з коронавірусом.

Тому керівник медзакупівель Арсен Жумаділов звернувся до ДБР із заявою про вчинення кримінального правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Реакція Ємця – звернувся до Нацполіції з проханням порушити Кримінальне провадження проти Арсена Жумаділова за нібито зловживання службовим становищем. Доручив провести службове розслідування ситуації навколо ДП “Медзакупівлі України”.

Уляна Супрун в особистій розмові з Арсеном він сформулював свою поведінку так: “По-хорошему вы не захотели. Будет по-другому”. Для мільйонів громадян України “по-другому” означає: знаходитися в заручниках у міністра, котрий зловживає службовим становищем, ставлячи під загрозу національну безпеку. Класичне, для старої гвардії, рішення, коли особисті амбіції та інтереси, пріоритетніші за життя людей”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ємець блокує медзакупівлі під час епідемії, бо хоче “пропихнути” свою людину, – Супрун