facebook

Чому Україну накрила третя хвиля коронавірусу: названі три головні причини

Названо три головні причини, чому Україну охопила чергова хвиля коронавірусу.

Поки у всьому світі фіксується спад захворюваності на COVID-19, в Україні набирає обертів третя хвиля коронавірусу. Експерти назвали три головні причини, чому в нашій країні склалася така ситуація.

По-перше, фахівці визначають нові генетичні варіанти збудника.

“Ми знаємо, що є британський, південноафриканський, бразильський штами коронавірусу. Туреччина вже повідомила, що на їх території виділяється новий генетичний варіант, який має більшу інфекційність. У зв’язку з цим, змінюється клінічна картина перебігу захворювання”, – пояснює завідувач лабораторією в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України Ігор Маричев.

По-друге, Україну накрила нова хвиля коронавірусу на тлі введених “неадекватних” карантинних обмежень. За словами Маричева, через зимові розваги в Буковелі “почервонів” (потрапив в “червону” карантинну зону – ред.) практично весь Захід країни.

Більш того, до зростання захворюваності серед населення причетна і “Укрзалізниця”, яка організувала спецрейси для пасажирів, яким “критично важливо виїхати з карантинних зон”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

По-третє, епідеміологічний потенціал коронавірусу досі не вироблений, а влада не проводить вакцинацію населення в потрібних обсягах.

“З іншого боку, ще перехворіло мало людей, щоб ця хвиля була закінчена. Немає епідемічного розслідування, тому процес буде продовжуватися”, – додав завідувач лабораторією імуно-реабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому Україну накрила третя хвиля коронавірусу: названі три головні причини