facebook

До Києва з Москви прибув спецпотяг з українцями

Спеціальний потяг №905 прибув з Росії до Києва 29 березня. Він виїхав з України до Росії 27 березня і ввечері 28 березня забрав українців додому.

За інформацією Міністерства закордонних справ України, 800 українців захотіли повернутися додому з території Росії через епідемію коронавірусу, пише “Громадське”.

 

Потяг зустріли люди в захисних костюмах та військові. Усім, хто прибув до України, обов’язково виміряли температуру. Це є запобіжним заходом проти поширення коронавірусу. Спецрейс здійснювався за дорученням Міністерства закордонних справ та Міністерства інфраструктури.

Чому українці повертаються з Росії спецпотягом?
У межах карантинних заходів Україна повністю закрила залізничне й авіаційне сполучення, а також закрила частину пунктів пропуску на кордонах.
Українців, які не встигли повернутися у визначені терміни, евакуйовували спеціальними рейсами. Загалом держава здійснила евакуацію понад 100 тисяч своїх громадян.
З 28 березня Україна зупинила регулярне транспортне сполучення. Українці можуть перетнути кордон України пішки чи власним авто.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До Києва з Москви прибув спецпотяг з українцями