facebook

1 вересня у розпал карантину: як школи готуються до приходу учнів

Школи запасаються антисептиками і відкривають додаткові входи для учнів.

З 1 вересня в школах поновлюється навчання учнів. Поки що режим онлайн вводити не планують. Однак функціонувати навчальний заклад буде за новими правилами, школярам будуть міряти температуру, а всі приміщення зобов’язані будуть мати антисептик.

У багатьох школах організували додаткові входи, всюди встановлені антисептики і мило для миття рук.

У середній школі Києва №309 заради безпеки учнів готові пожертвувати часом уроку. Як розповіла директор Ольга Тимошенко, потоки учнів зможуть розділити.

“У школі 1680 дітей. Є десять входів, тобто вийде розвести потоки учнів. Щоранку вчителі будуть дізнаватися про самопочуття хлопців, нагадувати про необхідність мити руки. У кожному класі є умивальник, підведена гаряча вода, закуплені мило і рушники. Але 30 осіб одночасно руки не вимиють, тому початок уроку може затриматися. На жаль, провітрювати всі класи не вийде: вікна старі, у багатьох не працюють ручки. Важко буде і в їдальні-нам рекомендували розсадити по чотири людини за столом, але це непросто, адже школа переповнена”, – резюмує Керівник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Міністерстві освіти і науки зазначили, щоб уникнути зростання захворюваності, 1 вересня ніяких лінійок не буде. Однак адміністраціям шкіл дозволили придумати щось особливе в цей день для того, щоб у дітей було свято.

“Дистанційне навчання очікує тільки ті школи, які знаходяться в “червоній” зоні. Для інших міністерство розробило план навчання за гнучким графіком. Уроки, які не прив’язані до аудиторії, можуть проводитися на свіжому повітрі – – подібні зони з’являються в багатьох школах. Якщо раніше учні займалися за системою переходу з класу в клас, то тепер це не рекомендується, за винятком певних уроків, наприклад, інформатики”, – додали в Міносвіти.
На карантин можуть закрити ті школи, які знаходяться в “червоній” зоні. Решта ж навчальних закладів працюватимуть за гнучким графіком. Крім того, у багатьох школах намагаються організувати зони на свіжому повітрі для уроків, які не прив’язані до аудиторій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

1 вересня у розпал карантину: як школи готуються до приходу учнів