facebook

Поліція порушила справу на кандидата в мери Вінниці від ОПЗЖ ексбоксера Узелкова: годував виборців гречкою

16 жовтня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців: кандидат у мери Вінниці від ОПЗЖ В’ячеслав Узелков організував годівлю виборців гречаною кашею та чаєм

Представники ОПЗЖ організували на Європейській площі міста Вінниця польову кухню та приурочили годівлю електорату до свята Покрови та Дня козацтва.

Вдягнений у козацький одяг чоловік роздавав кашу і чай всім охочим зі словами: “Гречана каша козацька. Є такі в нас друзі – фірма “ОПЗЖ”, вас пригощають”.

Частування кашею та чаєм супроводжувалось виступом духового оркестру, поруч стояв банер із зображенням кандидатки до Вінницької міської ради від ОПЗЖ Олени Лепей та намет із символікою цієї партії, з якого розповсюджували агітаційну продукцію”, – відзначили в ОПОРІ.

Роздавав вінничанам кашу і сам Узелков. Від себе додамо, що у скупченні людей далеко не кожен у масці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Слідчим відділом Вінницького відділу поліції, на підставі публікацій в ЗМІ та соцмережах про вказану подію, розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.160 КК України (підкуп виборців)“, – відзначили в поліції.

Нагадаємо, згідно ч.3 ст.160 Кримінального кодексу України за надання виборцям, учасникам референдуму, юридичним особам неправомірної вигоди, що супроводжується передвиборною агітацією або агітацією з референдуму, згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, або використанням зображення кандидата, символіки політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі від двох до шести років

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Поліція порушила справу на кандидата в мери Вінниці від ОПЗЖ ексбоксера Узелкова: годував виборців гречкою