facebook

Тіло закопали друзі і мовчали довгих 17 років: рідні зниклого підлітка, розповіли, як знайшли його рештки

Тіло закопали друзі і мовчали довгих 17 років: рідні зниклого підлітка, розповіли, як знайшли його рештки

Рештки знайшли через 17 років після зникнення 15-річного підлітка.

У Тернопольській області проводять експертизу кісток хлопця, знайдених на сміттєзвалищі села Гнилички Підволочиської громади.

Про те, як рідні шукали рештки 16-річного Юрія Семенюка, розповідає “Суспільне”.

За словами начальника Підволочиського відділення поліції Микола Смакула, знайдені на сміттєзвалищі кістки ймовірно належать Юрію Семенюку, який 17 років тому пішов із дому і не повернувся.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хлопець зник у березні 2004 року у селі Суховці, де мешкав з родиною. У  травні того ж року Юрію мало виповнитися 16.

Як розповідають брат Юрія Володимир та матір Стефанія, тіло хлопця на смітнику поблизу села Гнилички закопали троє його друзів.

“Вони всі троє взяли завезли на сміття, кілометр від його дому, він тут живе недалеко і закопали. На горбку ми його знайшли, в смітті. Кістки вийшли наверх, бо вони його закопали біля аличі. Бачите, люди рили, всю площу зрили. Моя невістка побачила кістки. А потім знайшла таз. І вже тоді трактор не рив, вже почали городиками все розкопувати, знайшли череп, викопали”, – каже Семенюк.

Мама хлопця згадує, що того дня, коли вона востаннє бачила живим свого сина, він прийшов додому, поїв та сказав, що йде на підробіток. Більше він додому не повернувся.

За словами жінки, один із тих, хто закопав тіло Юрія, є її кумом. Він зараз за кордоном. Жінка каже, розповів їй телефоном, як помер Юрій та що зробили з його тілом.

“Сказав, що це правда, що я їх завіз туди, лишив їх там. Потім, каже, за деякий час я вертався туди їх забрати. Бачив, що Зайнулін йде дорогою плаче. Юра помер, током забило його. Йшов розказувати додому, людям йшов розказувати. Вони сіли в автівку, ще його брат сів, був разом з ним, його рідний брат Віталік. Вони всі поїхали, приїхали на місце, подивилися, що він непритомний. Почали йому робити штучне дихання, він ще видихнув і побачили, що він не живий, взяли його в машину і вивезли сюди і закопали”, – розповідає Стефанія..

Брат загиблого хлопця Володимир каже, тільки-но брат зник, звернувся в поліцію.

“В 2004 році 18 березня заяву я написав. Як згодом дільничний зізнався, що вони пошуку ніякого не робили”, – розповів чоловік.

Він додав, що від електрощитової, де, начебто, Юрка вбило струмом, близько 2 кілометрів. Брат невпевнений, що хлопець загинув саме там від удару струмом, мовляв, там і сходи круті, тож усе могло статися.

Нагадаємо, 15-річний Юрій Семенюк із села Сухівці Підволочиської громади зник 17 років тому. Про його долю рідні дізналися лише нещодавно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тіло закопали друзі і мовчали довгих 17 років: рідні зниклого підлітка, розповіли, як знайшли його рештки