facebook

Продавці та вчителі: в Україні введуть обов’язковий психіатричний огляд для низки працівників

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік працівників, які мають проходити періодичні психіатричні огляди. Про це йдеться у наказі від 26.01.2024 № 139 (у редакції наказу МОЗ від 20.02.2024 № 283). Наказ ще не набрав чинності.

Повний перелік виглядає наступним чином:

1. Працівники, які для виконання своїх професійних завдань і обов’язків або діяльності повинні мати дозвіл на право придбання, зберігання, носіння, перевезення і використання зброї, зокрема мисливської, газової та травматичної, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, боєприпасів, вибухових речовин і матеріалів – один раз на три роки.

2. Працівники пожежної охорони, рятувальних, гірничорятувальних, газорятувальних служб, служб запобігання виникненню відкритих газових і нафтових фонтанів, екстреної медичної допомоги та спеціалізованих медичних бригад – один раз на рік.

3. Працівники, зайняті на підприємствах атомної енергетики та атомної промисловості – один раз на два роки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4. Водії транспортних засобів, які виконують роботи з перевезення пасажирів та вантажів – один раз на п’ять років.

5. Працівники залізничного транспорту та метрополітену, робота яких безпосередньо пов’язана із забезпеченням безпеки руху та обслуговуванням залізничного транспорту та метрополітену – один раз на два роки.

6. Члени екіпажу морських суден та суден внутрішнього плавання – один раз на два роки

7. Авіаційний персонал, який підлягає медичній сертифікації в лікарсько-льотних сертифікаційних комісіях закладів цивільної авіації – один раз на рік

8. Особи, що мають допуск до державної таємниці – при переоформленні допуску до державної таємниці або протягом одного місяця після надходження роботодавцю чи іншому уповноваженому підприємству, установі чи організації письмової пропозиції СБУ, чи її органу.

9. Керівники, заступники керівників центральних органів виконавчої влади – один раз на п’ять років.

10. Особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування – один раз на п’ять років.

11. Працівники, зайняті на підземних та відкритих гірничих роботах – один раз на п’ять років.

12. Працівники експлуатаційних підрозділів газовидобувних, газотранспортних та спеціалізованих підприємств газового господарства – один раз на п’ять років.

13. Працівники, зайняті на роботах підвищеної небезпеки – від 2 до 5 років залежно від спеціальності.

14. Працівники усіх професій, які виконують роботи в особливих природних та географічних умовах, у віддалених, малонаселених, важкодоступних, заболочених і гірських районах – один раз на п’ять років.

15. Особи, що обслуговують чинні електроустановки з напругою 127 вольтів і вище та здійснюють на них оперативні перемикання, налагоджувальні, монтажні роботи та високовольтні дослідження – один раз на два роки.

16. Працівники підприємств, які працюють в умовах підвищеного атмосферного тиску, в тому числі у кесонах, барокамерах, виконують водолазні роботи – один раз на два роки.

17. Машиністи (кочегари), оператори газифікованих котелень – один раз на два роки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Продавці та вчителі: в Україні введуть обов’язковий психіатричний огляд для низки працівників