facebook

Українців готують до блекаутів: Що має бути у кожному будинку — повний список речей першої потреби

Українцям склали список, чим запасатися на випадок блекауту.

Чиновники вже готують українців до того, що майбутня зима буде не легшою, а можливо й важчою за попередню. Ворог, ймовірно, повернеться до терору українців обстрілом енергосистемою. Чим варто запастися до настання холодів, повідомляється в Telegram-каналі Х… Харків.

Навіть якщо російські окупанти обстрілюватимуть об’єкти енергетичної інфраструктури й з меншою інтенсивністю, вони вже працюють не на повну силу і ситуація буде складніша.

Тому щоб потім через підвищений попит не платити більше, варто вже зараз запасатися необхідними товарами.

На випадок блекауту в інфографіці вказані від бюджетних до дорожчих товарів, які варто придбати. Наприклад, від найпростіших свічок, ліхтариків до портативних ламп, самозарядних ліхтариків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До них потрібно мати в запасі батарейки, павербанки, зарядки, акумуляторні станції. Минулого року не лише магазини, а й прості українці купували генератори.

Вони, звичайно, дорогі, але й зі світлом власники зможуть внаслідок їхньої роботи бути довше. Також доведеться купувати до них паливо для роботи, що в нинішніх реаліях теж значна кількість витрат.

Якщо довго не буде електроенергії, а ви хочете бути в курсі подій, тримайте вдома просте радіо. Також на смартфон можна встановити месенджери, які працюють за принципом рації. Найдорожчий варіант – під’єднати супутниковий інтернет.

Якщо в будинку опалення залежить від електроенергії, тоді варто запастися теплими ковдрами, пледами, термобілизною, теплим одягом, грілками, термосами. Ще як варіант вказується, що можна придбати спальник для походів.

Хто живе у приватному будинку і має і пічне опалення, варто робити запас дров. Бажано продумати альтернативне джерело тепла.

Для приготування їжі підійдуть продукти тривалого зберігання — вермішелі швидкого приготування, супи, які потрібно заливати окропом, батончики, тушкованка, каші швидкого приготування, згущене молоко, печиво, сухарики й т.д.

Має бути й запас води — одній людині на добу достатньо 3 л. Зараз у продажу є одноразові душі, які їх купують військовим на фронт. Вони теж стануть у пригоді, якщо відключать надовго і воду. Варто придбати вологі серветки або портативний душ. Для особистої гігієни на добу одній людині потрібно води до 12 л.

На кухні можна використовувати міні плити, що беруть у походи. Але до них теж потрібне паливо. Останній, але важливий пункт – ліки.

При цьому українцям ще радять тримати вдома готівку, щоб у разі проблем із банкоматом не залишитися без грошей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українців готують до блекаутів: Що має бути у кожному будинку — повний список речей першої потреби