facebook

Заробляти 1000 баксів у селі і не їхати до Польщі, українці знайшли простий спосіб

Децентралізація відкрила величезні перспективи перед українськими територіальними громадами. Так, тепер жителі деяких селищ можуть отримувати зарплату, якій позаздрять не те що жителі столиці, але й люди, які виїхали на заробітки за кордон.

Присиваська ОТГ на Херсонщині побудувала вітроелектростанцію, на якій працюють люди з громади. Заробітна плата тут досягає 25 тисяч гривень. Голова ОТГ розповідає, що це дозволяє залишатись людям вдома, а не їхати на заробітки.

Хороший бюджет сформований з податків, дозволяє покращувати якість місцевої інфраструктури та відбудовувати найближчі села.

Найбагатшою ОТГ на Донеччині є Шахівська громада. Мешканці організували глиновибудувну компанію, яка гарантує заробітні виплати у розмірі 14 тисяч гривень. Гроші з податків також йдуть на благоустрій громади: побудову шкіл, спортивних майданчиків тощо.

У Мереф’янський ОТГ на Херсонщині велика кількість малого бізнесу, податки з якого йдуть безпосередньо до бюджету Мерефи, що дозволяє покращувати батьківщину Івана Сірка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Заробляти 1000 баксів у селі і не їхати до Польщі, українці знайшли простий спосіб