facebook

Сьогодні іменини святкують Ірини: значення імені, сумісність, походження

18 травня православні християни вшановують пам’ять святої мyчeниці Ірини.

Ім’я Ірина походить від імені богині мирного життя у давньогрецькій міфології Ейрени, означає «мир, морська тиша, спокій».

“О, багатостраждальна і преславна Ірино, невісто Христова всехвальна, угоднице Божа! Стоячи перед престолом Пресвятої Тройці і насолоджуючись невимовним блаженством, споглянь милостиво на нас, що приносимо тобі цей похвальний спів.

Виблагай нам милість, відпущення гріхів у Преблагого Господа; знаємо бо, воістину знаємо, що все, що ти захочеш, виблагати у Нього можеш.

Тому ми смиренно припадаємо до тебе і просимо: умилостив Владику неба і землі, щоб Він подав нам дух твоєї ревності для виконання Його заповідей, щоб ми змогли провадити земне життя доброчинно, успадкувати райські оселі і з усіма святими прославляти Отця, і Сина, і Святого Духа навіки-віків. Амінь.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ім’я Ірина означає «мир», «спокій». Ім’я Ірина прийшло з давньогрецької міфології, де богиню миру і спокою називали Ейрена. Святою покровителькою цього імені вважається великомyчениця Ірина Македонська, яка тeрпіла образи і принижeння за свою віру і була спaлeна на бaгатті в 304 році.

Незважаючи на грецьке походження імені Ірина, воно має багато форм на різних мовах: Орина, Ярина, Ірена, Иринья. На Русі ім’я Ірина було поширене, але в основному використовувалося у формі Орися.

Характеристика імені Ірина. Це ім’я ідеально підходить дівчаткам, народженим під наступними знаками зодіаку: Стрільці, Риби, Козероги, Діви.

Маленька Іра – чутлива і емоційна дитина. Вона відповідально виконує всі доручення батьків, тим самим показуючи свою любов до них. Але якщо її несправедливо образити, вона може кардинально змінити свою поведінку і виявити непослух, лінь, нетовариськість.

Іра дивиться на світ широко відкритими очима і точно знає, чого вона хоче досягти. Вона дуже любить читати, віддає перевагу фантастиці, романам, детективам. При цьому Ірина абсолютно не сентиментальна, навіть навпаки.

Ірина виростає комунікабельною і товариською людиною, вона з легкістю знаходить спільну мову з незнайомими людьми. У компанії поведінка Ірини відрізняється деякою фривольністю, любов’ю до «посиденьок». Краще за все вона відчуває себе в чоловічому колективі, їй лестить увага протилежної статі.

Характеристика імені Ірина дає можливість припустити, що доросла Іра вибере професію, яка буде безпосередньо пов’язана з щоденним спілкуванням з людьми, наприклад, вчитель, лікар, продавець, психолог, актриса, юрист.

Вона дуже любить, коли її професійні досягнення помічають і гідно оцінюють. Це стимулює Ірину до нових «звершень». Будь-яка справа, за яку вона візьметься, буде доведена до кінця, чого б це їй не коштувало.

Ірина практично бездоганна жінка, яка не має недоліків. Єдиний мінус її характеру – надмірна образливість.

Сумісність імені Ірина. Найкраща сумісність імені Ірина з чоловіками, чиї імена Андрій, Іван, Дмитро, Леонід, Сергій, Борис.

З Іринки вийде вірна, любляча, турботлива дружина і мати, яка буде любити свого чоловіка і дітей. У своїй сім’ї вона буде користуватися авторитетом, при прийнятті важливих сімейних рішень її думка завжди буде вислухано і враховано.

Незважаючи на все, Ірина не зможе жити тільки інтересами сім’ї і повністю присвятити себе домашнім клопотам. Вона буде прагнути до незалежності, яка виразиться в прагненні піднятися вгору по кар’єрних сходах.

Ірина і чоловіки. Приваблива і життєлюбна, вона довгі роки притягує до себе погляди чоловіків. Ірина – цілісна натура, тому якщо вона закохається, то відчайдушно і надовго, і якщо вирішить присвятити себе благу коханої людини, то зробить це з величезною віддачею. У шлюбі вона уравновешенна, вірна і делікатна. Своєму благовірному вона не дасть забути про те, що Ірина – жіноче ім’я: важкі сумки, дрібне лагодження домашнього начиння, оплата рахунків та інші подібні турботи будуть лежати на плечах чоловіка.

Для чоловіка і дітей вона ніколи не стане нудною, тому що прагне володіти широким кругозором і розвивати свої здібності.

Здоров’я. Усі хвороби – від нервів, говорить народна мудрість. І це правда. Стзес провокує надмірний викид гopмону коpтизолу в кpов, а це позначається на роботі мoзку, сеpця, хребта. Врівноваженій Ірині подібні недуги не загрожують, якщо тільки вона не буде до нестями віддаватися роботі. Особливу увагу Ірині варто приділити шлунку та органам зору.

Астрологія. З точки зору науки про зірки, таємниці імені Ірина ґрунтуються на тому, що покровителькою його є планета Венера, названа так на честь римської богині любові. З нею астрологи пов’язують стан закоханості, умиротворення, цвітіння і спокуси. Ранкова зірка (ще одна назва Венери) наділяє свою улюбленицю гострою інтуїцією, яка допомагає Ірині стрімко вирішувати важкі проблеми. Доречно назвати дівчинку Іриною, якщо вона народилася під знаком Тельця. Талісманами імені є основні відтінки синього кольору і жовтий, серед мінералів – опал, серед квітів – конвалія, тварина – сова. День удачі – п’ятниця.

Православні іменини: 26 лютого, 7 березня, 29 квітня, 18, 26 травня, 10, 17, 22 серпня, 1 жовтня.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сьогодні іменини святкують Ірини: значення імені, сумісність, походження