facebook

Зеленський в шоці! Після звільнення він не став мовчати. Нефьодов труситься – “контрабас” пішов

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти голови Державної митної служби Максима Нефьодова. Його звинувачують за статтею “Службова недбалість”.

Провадження стосується скандального експорту медичних масок з України в Іспанію. Раніше проти працівників київської митниці вже відкрили справу.

Нефьодова звинувачують у службовій недбалості, мінімальне покарання за цією статтею – штраф 850 гривень, або ж максимальне – 5 років в’язниці.

Нагадаємо, 23 березня з’явилася інформація, що з України до Іспанії вивезли дві партії медичних масок українського виробництва. До того ж, ціна на них була суттєво занижена. Це зробили, аби ухилитися від сплати митних платежів. Схему нібито допомогли провернути працівники Київської митниці.

Раніше голова Держмитниці Максим Нефьодов заявив, що маски ввезли в Іспанію ще до заборони урядом Українські маски в Іспанію доставили законно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нефьодов заявив, що вивезення медичних масок – це не імпорт, а експорт, тому ці платежі митниця не перевіряє. Він додав, що перевірку й оформлення платежів українська митниця здійснює лише до товарів, які завозять в Україну.

Зазначимо, колишній міністр фінансів Ігор Уманський позбувся посади через позицію по головному митнику України Максима Нефьодова.

“Єдина причина, яку я бачу – ось ці бачення на звільнення глав фіскальної та митної служб. І те, що я не збирався відступати в цьому питанні” – заявив Уманський.

“Результат же будуть питати з мене – де доходи, як покривати витрати і так далі. А як давати результат, якщо заступників не призначають, якщо звільняти цих не дозволяють. Їм потрібен був ручний міністр”, – вважає він.

Також Уманський розкритикував Нефьодова на посаді глави Держмитної служби. Макс, він такий, десь ідеаліст, намагається намалювати картинку світлого майбутнього. Проблема в тому, що є картинка, а є – реальність. І ”контрабас“ як ішов, так і йде. З митницею потрібно жорстко – крок вліво, крок вправо – розстріл “ – говорить Уманський.

За словами колишнього міністра, Нефьодов сам сказав, що начальники регіональних митниць його просто ігнорують.

“Він фактично розписався в своїй профнепридатності. Макс був виведений в роль ”фунта“, який розповідає про реформу на митниці, а насправді там ситуація – що при Януковичі “просто” відпочивали”, – говорить він.

Тим не менш, додав Уманський, “не варто демонізувати Макса”, адже проблема не в ньому: “Його вивели з гри і зробили громовідводом“. А процесами керували інші.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський в шоці! Після звільнення він не став мовчати. Нефьодов труситься – “контрабас” пішов