facebook

Більше тисячі! В Україні зростає кількість хворих на коронавірус. Кількість смертей теж зростає

В Україні зафіксовано 1072 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 3 квітня в Україні 1072 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженням випадки COVID-19.

Усього в Україні зафіксовано 27 летальних випадків від COVID-19. Загалом 22 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Раніше повідомлялось, що робити медичним закладам та лікарям у разі підозри у пацієнтів вірусу 2019-nCoV. Міністерство охорони здоров’я України підготувало відповідні рекомендації.

Дії закладів охорони здоров’я у разі підозри на коронавірус:

Терміново звернутися в лабораторний центр МОЗ, направивши повідомлення за формою 058/о протягом чотирьох годин з моменту виникнення випадку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Взяти зразки матеріалів пацієнтів, у яких підозрюється вірус 2019-nCoV, відповідно до Інструкції щодо відбору, зберігання та транспортування зразків матеріалів. Обов’язково заповнити форму 204/0 Направлення на мікробіологічне (бактеріологічне, вірусологічне, паразитологічне) дослідження.

Медики, які відбирають матеріал для дослідження, мають бути споряджені засобами індивідуального захисту (респіратор N95 або EU FFP2, захисні окуляри або щиток для обличчя, ізоляційний (захисний) халат, рукавички).

Задля уникнення інфікування, зняти й відразу утилізувати засоби захисту.

Зразки матеріалів доправляються в регіональні вірусологічні лабораторії відповідно до Інструкції щодо відбору, зберігання та транспортування зразків матеріалів, затвердженої наказом №185.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Більше тисячі! В Україні зростає кількість хворих на коронавірус. Кількість смертей теж зростає