facebook

Стосується всіх, у кого ще залишилися долари чи євро: НБУ анонсував радикальні зміни у валютних обмеженнях

У НБУ оголосили про другий етап пом’якшення валютних обмежень


Після переходу до гнучкого курсу гривні до долара Нацбанк України готується поступово пом’якшити валютні обмеження. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляється на Facebook-сторінці НБУ.

НБУ продовжує втілювати перший етап Стратегії пом’якшення валютних обмежень. Фінансовий регулятор переходить до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. На цьому етапі також було передбачено перехід до керованої гнучкості курсу.

Пишний зазначив, що вже 6 тижнів країна мешкає без фіксованого курсу. Валютний ринок працює, працюють попит та пропозиція. Він додав, що хоча це відбувається за відчутної присутності НБУ, але просування ринку очевидне.

На його думку, НБУ здійснив перехід до керованої гнучкості курсу відповідально та професійно. Тому глава НБУ зазначив, що наступним етапом, над яким працює фінансовий регулятор, перехід до другого етапу валютної лібералізації й це те, що точно зробить життя бізнесу легшим.

З 3 жовтня НБУ запровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. Вона відрізняється від режиму плаваючого курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого 2022 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

НБУ продовжує ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку і залишатиметься ключовим гравцем на ньому.

 

Зокрема, фінансовий регулятор компенсуватиме структурний дефіцит валюти. Завдяки цьому курс зможе змінюватись в обидві сторони: рости та знижуватися.

НБУ суттєво обмежуватиме курсові зміни, не допускаючи як значного ослаблення гривні, так і суттєвого зміцнення.

Вказується, що офіційний курс за режиму гнучкості визначається операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стосується всіх, у кого ще залишилися долари чи євро: НБУ анонсував радикальні зміни у валютних обмеженнях