facebook

“Ніякого долара по 50!” “Слуги” виступили з обнадійливим зверненням. “Ніщо не загрожує”

Незважаючи на те що в ООН прогнозують незабаром збої в глобальних ланцюгах поставок харчової продукції, в парламенті вважають, що продовольчої безпеки України ніщо не загрожує, а підстав для заборони експорту зернових немає.

Про це заявив голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

“Україна не тільки повністю забезпечує власні потреби у всіх соціально значимих продуктах харчування, але і є одним з провідних світових експортерів пшениці, кукурудзи, ячменю, сої”, – цитує його прес-служба фракції “Слуга народу”.

Сольський зазначив, що Україна виробляє 28,3 млн тонн пшениці, а споживає близько 8 млн тонн.

“Станом на 1 квітня 2020 року ми експортували 17,7 млн тонн пшениці. Тому до кінця червня у нашому запасі близько 2,5 млн тонн пшениці для експорту”, – зазначив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Депутат пояснив, що аналогічна ситуація з іншими зерновими, наприклад з кукурудзою.

“На внутрішньому ринку на 1 квітня доступно 8,5 млн тонн кукурудзи при необхідності у внутрішньому споживанні до кінця поточного маркетингового року 1,8 млн тонн і необхідності в перехідних залишках 1 млн тонн. Як результат – 5,7 млн тонн доступно для експорту протягом квітня-червня 2020 року. Те ж саме – з ячменем: для експорту в квітні-червні доступно 0,7 млн тонн”, – пояснив він.

Сольський нагадав, що за рахунок експорту аграрним сектором формується до 40% валютної виручки, що є одним з факторів стабілізації фінансового сектору. “Тому ніякого долара по 50!”, – підкреслив він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ніякого долара по 50!” “Слуги” виступили з обнадійливим зверненням. “Ніщо не загрожує”