facebook

Світову економіку чекає «сувора рецесія» – глава JPMorgan

Досвідчений вовк з Уолл-стріт розбирається в речах, про які говорить

Пандемія коронавірусу призведе до серйозної рецесії і фінансових потрясінь, які будуть нагадувати кризу 2008 року, вважає глава JPMorgan Джеймі Даймон. Про це пише Forbes з посиланням на CNBC.

Гендиректор JPMorgan в своєму щорічному листі інвесторам попередив про майбутнє значне падіння економіки.

«Ми не знаємо точно, що станеться в майбутньому, але як мінімум, ми вважаємо, буде сувора рецесія в поєднанні з деякими фінансовими потрясіннями, схожими на світову фінансову кризу 2008 року», – написав Даймон. Він додав, що JPMorgan не зможе уникнути наслідків цих труднощів.

Джеймі Даймон став «офіційним представником» Уолл-стріт, він майже 15 років стоїть на чолі найбільшого і найприбутковішого банку США, відзначає Bloomberg. Даймон єдиний з діючих керівників найбільших американських банків, хто був біля керма під час фінансової кризи 12 років тому, зазначає агентство.

Уолл-стріт уважно стежить за листами Даймона, вказує видання. Останній раз Даймон коментував ситуацію навколо коронавірусу наприкінці лютого, коли вірус ще не набув великого поширення в США.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Новий лист Даймона з 23 сторінок став найкоротшим з березня 2008 року. Даймон пише листи сам, після чого їх переглядають і редагують різні відділи банку.

За останніми даними, в світі зафіксовано понад 1,3 млн випадків зараження коронавірусом. 70 798 осіб стали жертвами хвороби, вилікувалося 271 000 людей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Світову економіку чекає «сувора рецесія» – глава JPMorgan