facebook

“Не спішать із тестуванням на коронавірус, аби не демонструвати справжні масштаби епідемії”: Синютка розповів про великий провал влади

Народний депутат від “ЄС” та ексголова Львівської ОДА Олег Синютка вважає, що українська центральна влада на сьогодні не спішить із тестуванням на коронавірус, аби не демонструвати справжні наслідки і масштаби вірусної епідемії.

Про це він сказав ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» 9 квітня.

“Я з жахом отримав інформацію про те, що в Україні зупинилися на позначці у 50 тисяч ПРЛ-тестів, які завезли до країни. А цифра – 7,5 тисяч проведених тестів – насправді є великим викликом для всього суспільства, адже чесно скажімо: доки людину не протестують, ніхто не може ствердно сказати, чи вона заражена”, – зазначив він.

Та додав: наша влада не спішить із тестуванням на коронавірус – перш за все через те, аби не демонструвати справжні наслідки і масштаби сьогоднішньої епідемії.

“Бо якщо у Великобританії тестують щодня по 100 тисяч осіб, а в нас за весь період карантину – 7,5 тисяч, то бачимо, що досі ми так і не готові справді зрозуміти, які сьогодні масштаби епідемії є і які виклики нас очікують. Це велика небезпека – і це великий провал влади”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому зізнався: його непокоїть результат бездіяльності влади і щодо захисту лікарів.

“Місяць ми вже говоримо про те, що, якщо не захистити лікарів, вони будуть уражені і звичайних людей не буде кому захищати”, – наголосив він. – Влада не зуміла захистити лікарів”. Яскравий приклад, за його словами, – інфікування лікарів у Монастириському районі на Тернопільщині.

“Я вже не кажу про їхні зарплати. Це просто знущання, коли людям обіцяють значні доплати і не платять. Та й достатньої кількості масок, захисних костюмів та елементарних речей в лікарнях немає. Мене дивує, чому протягом такого тривалого періоду ніхто так і не зумів захистили лікарів? І хто врешті-решт відповідатиме за життя і здоров’я цих людей, які є на передовій боротьби?”, – резюмував нардеп.

https://www.youtube.com/watch?v=C_I6Het9NWg&feature=emb_logo

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Не спішать із тестуванням на коронавірус, аби не демонструвати справжні масштаби епідемії”: Синютка розповів про великий провал влади