facebook

“Везли в лікарню дві з половиною години”: під Одесою померла жінка з підозрою на COVID-19

Пацієнтку, у якої запідозрили COVID-19, транспортували автомобілем швидкої допомоги з Захарівського району в лікарню в Подольську дві з половиною години (!).

Про це повідомила головний лікар Центральної районної лікарні під час наради в обласній держадміністрації. За її словами, швидка була укомплектована належним чином.

«Так, на середині дороги відключився” кисневий “апарат. Швидка їхала 2,5 години на відстань в 55 км. Це – не допомога! Набагато простіше і ефективніше доставляти в Одесу, куди можна доїхати на півгодини швидше, ніж в Подольск», – сказала головний лікар.

В обладміністрації визнали наявність проблеми. Глава ОДА Максим Куций зауважив, що, дійсно, є серйозна проблема з якістю доріг. Тому ряд районів «переключать» на госпіталізацію в Одесу. Обласні ж медики у відключенні апарату звинувачують своїх місцевих колег, які «неправильно розрахували необхідну кількість кисню».

52-річну пацієнтку з попереднім діагнозом бактеріальна пневмонія врятувати не вдалося. Вона померла в інфекційному відділенні лікарні Подольська. Як повідомили в прокуратурі області, розпочато розслідування за фактом смерті жінки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Правоохоронці перевіряють, чи належним чином медики виконали свої професійні обов’язки», – заявили там.

Зараз проводяться першочергові слідчі дії, після яких буде вирішено питання про оголошення винних осіб про підозру.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Везли в лікарню дві з половиною години”: під Одесою померла жінка з підозрою на COVID-19