facebook

Кличко впевнено лідирує у рейтингу на мера Києва, тоді як за друге місце триває активна боротьба – опитування

Водночас у другому турі чинний очільник столиці перемагає будь-якого конкурента.

Чинний міський голова Києва

Кличко розповів, чи запроваджуватимуть у Києві комендантську годину під час карантину
Віталій Кличко впевнено лідирує у рейтингу на майбутніх місцевих виборах у столиці – за нього готові проголосувати понад 38% тих, хто визначився із вибором та планує взяти участь у виборах.

Про це йдеться в опитуванні групи “Рейтинг” за 4-7 квітня 2020 року.

Чинна виборча система передбачає, що якщо жоден кандидат не отримує 50% голосів, то відбувається другий тур виборів. За право позмагатися із Кличком у другому турі триває запекла боротьба – 9,1% планують проголосувати за шоумена Сергія Притулу, 8,8% – за нардепа від “Слуги народу” Олександра Ткаченка та ще 8,2% – за бізнесмена Андрія Пальчевського.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас у другому турі Кличко впевнено перемагає усіх трьох конкурентів, набираючи удвічі більше голосів за них.

Що стосується виборів до Київради, то тут першість за партією “Слуга народу” – за неї готові проголосувати 22,3% із тих, хто визначився із вибором та буде брати участь у виборах. 18,6% опитаних підтримують “Європейську солідарність”, ще 13,5% – партію Кличка “УДАР”. Також 9,4% голосуватимуть за партію “Батьківщина”, 7,2% – за “Опозиційну платформу – За життя” та ще 5,9% – за партію “Голос”.

Аудиторія: мешканці Києва від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Нагадаємо, про своє балотування Кличко повідомив ще у вересні 2019 року. За його словами, він має багато незавершених проєктів у столиці, які збирається реалізувати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кличко впевнено лідирує у рейтингу на мера Києва, тоді як за друге місце триває активна боротьба – опитування