facebook

На зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції домовились про звільнення полонених

За дорученням Президента України Володимира Зеленського українська сторона в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, у форматі відеоконференції.

Про це інформує офіційний сайт президента України.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак звернувся до учасників консультацій: «Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат та в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань Тристоронньої контактної групи. Ми хочемо більш вагомих рішень, які допоможуть вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Донбасі».

За його словами, першочергові зусилля доцільно спрямувати саме на вирішення безпекових і гуманітарних питань. Андрій Єрмак підкреслив важливість повного, всеосяжного та безстрокового дотримання режиму припинення вогню на сталій основі.

Зокрема були досягнуті принципові домовленості щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні ТКГ обговорили питання гуманітарного розмінування територій. Сторони мають надати ОБСЄ список таких об’єктів для розмінування та гарантувати безпеку на всіх ділянках.

Також сторони ТКГ продовжили переговори щодо визначення наступних ділянок розведення сил та засобів на Донбасі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції домовились про звільнення полонених