facebook

Чоловіки виловили з річки дуб, якому 5 тисяч років розпилили. Знахідка коштувала десятки тисяч доларів. Відео

Як золото та платина з металів, алмаз з мінералів, так і морений дуб є дуже цінним із усього деревного матеріалу, створеного природою протягом багатьох століть та тисячоліть.

Кажуть, що не можна знайти красивішої та елегантнішої, суворішої текстури дерева, ніж у мореного дуба. Недарма вже кілька століть із заболоченого чорного дуба виготовляють елітні меблі, які прикрашають дорогі офіси, аристократичні салони та музеї.

Ще б пак, навіть в історичних документах є інформація про вишукані, цінні та неповторні вироби або предмети, виготовлені з мореного дуба. Наприклад, цар Петро подарував своїй дружині Катерині скриньку чудової роботи з незвичайної краси мореного дуба. А ще 1713 року англійський майстер Клаузен виготовив із мореного дуба та позолоченого срібла Імператорський трон для Петра I, який сьогодні стоїть у малій Тронній залі Зимового палацу.

У мережі з’явилося відео, де народні умільці отримали замовлення розпиляти на слеби величезну дорогу колоду мореного дуба віком близько 5000 років. В результаті вони отримали слеби довжиною 7 метрів і вагою близько 1 тонни.

Зазначимо, що морений дуб – унікальний матеріал, створення якого у природи йдуть тисячі років. Морений дуб видобувають із глибини річок та боліт у тих місцях, де дуб росте багато тисяч років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дуб морений у чорний колір і дуже шляхетна, рідкісна та цінна порода деревини. Недарма його видобуток порівнюють із розробкою родовищ дорогоцінного каміння та металів. Це клопіткий і дорогий процес, який безумовно позначається на кінцевій ціні продукту.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чоловіки виловили з річки дуб, якому 5 тисяч років розпилили. Знахідка коштувала десятки тисяч доларів. Відео