facebook

Це не «жахалочка». У Львові трьом пацієнтам ампутували ноги через Covid-19

Це не «жахалочка». У Львові трьом пацієнтам ампутували ноги через Covid-19

Пацієнти, які мали Covid-19 та залишились без кінцівок через ускладнення, не були вакциновані від коронавірусу

Трьом пацієнтам восьмої міської клінічної лікарні Львова довелося ампутувати ноги через ускладнення від Covid-19, у них було діагностовано тромбоз. Про це повідомляє пресслужба медустанови.

«Вірус стає агресивніший. І це не чергова «жахалочка». Тромбози, як ускладнення почастішали, тільки за цей тиждень нашим хірургам довелося тричі ампутовувати кінцівки, аби врятувати життя пацієнтів. Усі вони потрапили у наше ковід-відділення через важкий перебіг хвороби. Згодом додалися симптоми тромбозу», – розповіли лікарі.

Зазначено, що з початку пандемії кількість таких ускладнень від коронавірусної інфекції в лікарні зафіксували 15 разів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, у зоні ризику перебувають ті люди, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, особи з надмірною вагою, а також ті пацієнти, які курять.

«Чому так стається? Covid-19 викликає тромбування дрібних і крупніших судин у різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені… Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються в кишківнику та нижніх кінцівках», – ідеться в повідомленні.

Також тромбоз як ускладнення від Covid-19 виникає не тільки в розпалі хвороби, але й після повного одужання, підкреслили в лікарні.

Звертаємо увагу, що у коментарях до повідомлення лікарні читачі питають, чи не могла вакцинація спричинити тромбоз у пацієнтів. На що лікарі відповіли, що ці пацієнти не були вакциновані.

Скріншот коментарів під дописом

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Це не «жахалочка». У Львові трьом пацієнтам ампутували ноги через Covid-19