facebook

“Можлива страшна статистика – від 2 до 10%”: Зеленський зробив важливу заяву у прямому ефірі. “Лікарям доведеться вибирати”

Після Великодня коронавірусом нового типу можуть заразитися до 10 відсотків українців.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в програмі “Свобода слова з Савіком Шустером” на телеканалі Україна.

“Може бути хвиля. У нас поки що немає цієї хвилі. У нас навіть немає поки першої великої хвилі. Ми це стримуємо. Статистика правдива. У нас 4000 захворілих, 150 летальних. Якщо буде велике скупчення, у нас буде страшна статистика – від 2 до 10% українського населення … 2% це ще більш-менш, а якщо 10% – то буде найскладніша ситуація. В наступному році підемо разом всі до церкви “, сказав Зеленський.

Зеленський в черговий раз говорить, що на Великдень потрібно сидіти вдома. Інакше – Україні загрожує потужна хвиля коронавірусу.

Якщо хворих на коронавірус буде більше 2-х відсотків населення, то українські лікарі будуть змушені вирішувати кому жити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент сказав, що просто не вистачить місць розмістити всіх хворих.

Один з важливих акцентів Зеленського – з 24 квітня буде розглядатися питання пом’якшення карантину. Президент каже, що це “план А”:

“Тому що частково людей треба буде відпускати на роботу, частково ті галузі, які для нас дуже важливі, будуть відкриватися. Частково може бути в травні пом’якшення по транспорту. Такі речі – вони будуть, якщо не буде дуже великої хвилі (епідемії коронавирусу -ред). Все залежить від хвилі. Це правда, про це треба чесно говорить … Тому Великдень – тільки вдома “.

Відзначимо, що Володимир Зеленський виглядає трохи втомленим і каже захриплим голосом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Можлива страшна статистика – від 2 до 10%”: Зеленський зробив важливу заяву у прямому ефірі. “Лікарям доведеться вибирати”