facebook

Новий сплеск протестів у США. 21 поліцейського госпіталізували

У суботу американські міста знову охопили протести проти расизму й поліцейської жорстокості.

Найбільші сутички трапилися у Сіетлі, де на вулиці вийшли тисячі протестувальників. Це була одна з найбільших демонстрацій руху Black Lives Matter за останні тижні.

Спершу акція проходила мирно: учасники скандували гасла на кшталт “Ми живемо в поліцейській державі” і “Немає справедливості – немає миру”, але згодом почалися сутички.
Частина протестувальників підпалили споруду на будівельному майданчику в Сіетлі, де зводиться ізолятор для неповнолітніх.

Також, кажуть в поліції, мітингувальники розбивали вікна розташованих поруч будівель та жбурляли в правоохоронців каміння та пляшки.

У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ і світлошумові гранати.

За словами поліцейських, 45 протестувальників арештували, 21 правоохоронця госпіталізували з пошкодженнями різного ступеня важкості.

Раніше того у суботу сутички відбулися й у Портленді, де поліцейські так само застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати для розгону протестувальників.

Масові протести, які подекуди переросли в безлади і погроми, у Сполучених Штатах розпочалася наприкінці травня – після смерті афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув під час затримання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Новий сплеск протестів у США. 21 поліцейського госпіталізували