facebook

На тата чи на маму: на кого з батьків схожі найздоровіші діти – висновки вчених

Коли народжується дитина, батьки та інші родичі з нетерпінням вдивляються в обличчя малюка – на кого ж він схожий – на тата чи на маму?

Існує думка, що дочка, схожа на батька, а син, схожий на матір, будуть щасливими в житті. А кому з них дістанеться міцне здоров’я, розповідає Joinfo з посиланням на дослідження вчених.

На тата чи на маму?

Згідно з новим дослідженням учених, новонароджені, які схожі на свого батька, значно здоровіші в порівнянні з тими, хто народився, схожим на маму.

Вчені довели, що «татові» діти рідше страждають від астмu або потребують невідкладної медuчної допомоги. Причина кращого здоров’я дітей, схожих на їхнього батька, не є генетичною. Насправді, це досить тривіально і пов’язано з тим, що в таких випадках чоловіки вважають малюка частиною себе, і тому більше піклуються про здоров’я дитини і рідше завдають йому біль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Керував даним дослідженням професор Соломон Полачек з Університету Бінгемптоні, Нью-Йорк.

«Татусі відіграють величезну роль у вихованні дітей, і це безсумнівно відбивається на стані здоров’я дитини. Ми виявили, що дитина росте більш сильною і витривалою в цьому плані, якщо вона схожа на свого батька»- говорить учений.

Дослідження не тільки демонструє, наскільки важлива взаємодія батька зі своїми дітьми, а й сподівається спонукати татусів, особливо тих, які не живуть зі своїми сім’ями, проводити з ними більше часу. Такі дії, як читання книг, ігри з дітьми і навіть зміна підгузників, позитивно впливають на здоров’я дитини, якщо в цих процесах беруть участь обидвоє з батьків.

Як проводилося дослідження

З цією метою спостерігалося 456 пар батьків і їх дітей – з перших трьох днів після народження до досягнення дітьми однорічного віку. Вченим вдалося встановити різницю між парами, в яких дитина схожа на матір, і парами, де малюк – копія свого батька.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На тата чи на маму: на кого з батьків схожі найздоровіші діти – висновки вчених